“O uniune ciudată între suprematiștii albi și negri în jurul urii pentru evrei” (Linkedin)

Interviul recent al lui Kanye West cu Alex Jones a aprins flăcările în jurul recentelor tirade antisemite ale lui West. În interviu, el a declarat: „Holocaustul nu este ceea ce s-a întâmplat”, a negat că șase milioane de evrei au fost uciși acolo, a spus despre Hitler că are multe „calități care-l răscumpără” și că îl place. West a susținut de asemenea, că conturile sale „au fost înghețate de băncile evreiești” și că mass-mediei „îi place să scoată în evidență o persoană și să o ardă până la miez” și că aceasta este „abordarea sionistă”. Având în vedere că West plănuiește încă o candidatură la președinție în 2024, nu este surprinzător că „Există îngrijorare în sistemul politic al Israelului și în conducerea comunității evreiești din SUA cu privire la gradul în care antisemitismul a intrat în trendul principal”, după cum raportează Israel Hayom. .

Malcolm Hoenlein, președintele Conferinței președinților marilor organizații evreiești americane din iunie 1986, a declarat pe postul de radio evreiesc NSN: „Nu știu dacă oamenii apreciază cu adevărat cât de grav este acest moment. Confluența atâtor secte diferite și faptul că milioane de oameni vin în apărarea antisemiţilor deschişi… întregul cor al vremurilor este profund tulburător… Cred că este într-o oarecare măsură copleșitor.” Hoenlein a mai remarcat că „în ultimul timp, există o confluență între suprematiştii albi și membrii comunității negre – pe care ar fi trebuit să-i urască – pe fundalul urii comune față de evrei”.

Nu există nicio îndoială că lucrurile merg din rău în mai rău pentru evreii din SUA. Cu toate acestea, antisemitismul crește nu numai în SUA, ci în întreaga lume, deoarece evreii și statul Israel sunt supuși unui val constant de minciuni și calomnii. Cu cât lumea avansează mai mult și cu cât umanitatea se dezvoltă mai mult, cu atât mai mult umanitatea urăște evreii.

Dacă ați citit vreuna dintre cărțile mele sau chiar unele dintre postările mele recente, știți că oricât de mult îmi displac antisemiții, nu-i învinovățesc că ne urăsc. Nu le atribui responsabilitatea pentru sentimentele lor, pentru că am învățat de la profesorii mei și am văzut și am studiat pentru mine, că noi determinăm modul în care lumea ne tratează, pentru că omenirea ne tratează la fel cum ne tratăm unii pe alții.

Tendințele actuale ale liberalismului excesiv și ale agendei Woke, precum și mișcarea lor reacționară către fanatismul religios, sunt simptome ale înstrăinării tot mai mari a oamenilor unul față de celălalt. Intoleranța față de ceilalți și preocuparea neîncetată faţă de ei înșiși sfâșie societatea. Nimic nu poate opri escaladarea narcisismului, iar nesiguranța și intoleranța oamenilor vor crește până când societatea se va prăbuși.

Când oamenii ajung în punctul în care încep să caute vinovatul pentru singurătatea și frica lor, vor arăta cu degetul spre evrei. Nu va fi o decizie rațională, ci un sentiment care va cuprinde milioane de oameni ca un tsunami. Faptul că „milioane de oameni vin în apărarea antisemiților deschişi” așa cum a spus Hoenlein, indică faptul că valul a început deja să se răspândească și numai noi nu am observat.

Fie că ne place sau nu, evreii vor fi mereu în centrul atenției. Lumea simte că tot ce este în neregulă cu lumea este vina noastră pentru că atenția pe care o primim ne face un exemplu, iar exemplul pe care îl dăm este unul de ură reciprocă. Din acest motiv, numai dacă încetăm să ne urâm unii pe alții, lumea va înceta să ne urască.

Nu trebuie să facem nimic altceva din ce putem face care să stingă flăcările antisemitismului sau chiar să le atenueze. Raționamentul și explicațiile nu ajută atunci când sunt implicate emoții. Singura modalitate de a schimba gândurile oamenilor despre evrei este să schimbăm felul în care simt ei despre noi, iar ei vor schimba felul în care simt despre noi atunci când schimbăm felul în care simțim unul față de celălalt.

Ne place să credem că ajutăm la Tikkun Olam [corectarea lumii], dar o mașină stricată nu poate produce operațiuni corecte. Îndreptarea lumii începe cu a ne corecta pe noi înșine, iar corectarea noastră începe cu eliminarea urii și a diviziunii dintre noi. Educația pentru conexiune este ceea ce avem nevoie astăzi și singura modalitate de a realiza acest lucru este să începem unul cu celălalt.

Națiunea noastră a fost însărcinată să fie un popor virtuos, dar virtutea începe acasă. Când suntem virtuoși unii cu alții, vom fi tratați ca virtuoși în întreaga lume.

Astăzi, mai mult ca niciodată, este de o importanță vitală să înțelegem acest lucru și să ne comportăm în consecință. Pentru a înțelege de ce acest lucru este atât de important și de ce în mod special acum, citiți cărțile mele Noul ‎Antisemitism: Mutaţia unei uri de lungă durată și/sau Alegerea evreiască: Unitate sau Anti-Semitism.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: