“Omicron? Ce este mai rău urmează să vină” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Omicron? Ce este mai rău urmează să vină

A trecut o lună de când a apărut pentru prima dată Omicron, noua variantă Covid. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) tulpina se răspândește „într-un ritm pe care nu l-am văzut la nicio variantă anterioară”. De asemenea, OMS avertizează că, deși „Șaptezeci și șapte de țări au raportat acum cazuri de Omicron… realitatea este că Omicron este probabil în majoritatea țărilor, chiar dacă nu a fost detectat încă”.

Totuși, valul Omicron nu ne spune nimic din ceea ce valurile anterioare nu ne-au spus. Singurul motiv pentru care este aici este că nu am fost atenți în valurile anterioare, așa că a apărut o formă mai rapidă, mai indisciplinată. Cu cât ignorăm mai mult mesajul pe care îl primim prin virus, cu atât tulpinile vor deveni mai dăunătoare, iar alte dezastre naturale li se vor alătura pentru a transmite mesajul.

Ne gândim la creație ca fiind formată din piese distincte, dar, în adevăr, aceste piese formează o singură unitate, un organism ale cărui organe funcționează în codependență inseparabilă. Singura parte a creației care nu ține seama de acest modus operandi este omenirea. Drept urmare, ne comportăm contrar modului în care funcționează întreaga creație, ceea ce ne pune în contradicție cu toată realitatea. Acesta este motivul pentru care simțim că natura este ostilă și beligerantă față de noi. Dacă ne-am comporta sincronizat cu restul naturii, am simți armonie și pace în tot ceea ce se întâmplă.

Pandemiile și alte dezastre naturale sunt consecința incongruenței noastre cu natura. Dacă dedicăm ceva timp și efort științific pentru construirea unei societăți reciproce care este izolată de restul societății și ai cărei membri se străduiesc să construiască relații calde, am putea vedea efectele asupra sănătății membrilor grupului.

Din păcate, nu văd omenirea să încerce asta; pur și simplu suntem prea egoiști pentru a putea face asta. În aproape fiecare țară există proteste și neîncredere între cetățeni și autorități. Chiar și șefii de stat, care îndeamnă oamenii să urmeze instrucțiunile, sunt prinși petrecând fără măști sau distanța necesară.

Cu toate acestea, spiritul sfidător al oamenilor nu este neapărat negativ, pentru că indică schimbări profunde. Oamenii de astăzi nu mai sunt dispuși să urmeze ordine de niciun fel. Drogurile care erau ilicite cu doar câțiva ani în urmă sunt acum permise chiar și în scopuri „recreative”, iar oamenii sunt în general mai luptători față de ordinele autorităților.

Din toate aceste motive, ce-i mai rău urmează să vină. După părerea mea, ne apropiem de un moment în care apare un virus atât de violent care ne va obliga să stăm acasă, să sigilăm geamul, să filtram aerul pe care îl lăsăm să intre, să spălăm mâncarea pe care o mâncăm cu săpun înainte de a o atinge și (cumva) să ne curăţăm apa de băut.

În momentul de față, o conexiune spirituală în care simțim că facem parte cu toții dintr-un singur mecanism pare exagerată. Cu toate acestea, este ceea ce stă la baza naturii. Prin urmare, pe măsură ce loviturile naturii devin din ce în ce mai dese și mai intense, ne va face să apelăm la conexiunea dintre noi ca singura salvare. În acel moment, vom fi de acord să învățăm cum să formăm solidaritate și unitate și cum să facem loc pentru alții în inimile noastre.

În acel moment, când ne-am inversat natura de la a primi la a dărui, vom descoperi frumusețea și bucuria dăruirii. Într-o astfel de stare, nicio pandemie nu ne va agresa. Mai mult, vom învăța să apreciem ego-ul, care în felul său strâmb, ne-a determinat să dezvăluim binele și plăcutul din creație. Este așa cum au spus înțelepții noștri: „Ca avantajul luminii din interiorul întunericului”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed