“Pentru un an bun—fixaţi-vă credinţa în conexiunea umană” (Thrive Global)

Thrive Global a publicat noul meu articol: “Pentru un an bun—fixaţi-vă credinţa în conexiunea umană

Să sperăm că, în acest nou an 2021, vom descoperi cum funcționează realitatea noastră în perfecțiune totală.

 [Reuters: Participanții așteaptă începerea prezentării coroanelor de flori, în timp ce Middletown își amintește tragedia din 11 septembrie 2001 de la World Trade Center cu o ceremonie care implică un moment de tăcere și un tribut de coroană pentru a onora prietenii și vecinii din Middletown pierduți în atac.]

În ajunul unui nou an, lumea tânjește după certitudine, caută o sursă de securitate și se agață de credința că o putere superioară va gestiona și aranja totul în realitate, pentru un viitor mai bun. Oamenii trebuie să simtă că există ceva de care să se țină, o ancoră de care să se lege, pentru a rezista valurilor puternice care se prăbușesc peste planetă și peste viața lor personală. Acel port sigur, revelarea unei forțe puternice capabile să redea armonia, este atins în conexiunea dintre noi.

Trebuie să credem că suntem într-o lume complet bună și, dacă ne adaptăm la calitățile de dăruire ale forței superioare, vom simți realitatea noastră ca fiind una pozitivă. Totul depinde de modul în care ne raportăm la ea. Întreaga noastră provocare este să înțelegem ce face forța superioară cu noi și în ce scop. Când începem să înțelegem, în aceeași măsură începem să simțim și să iubim forța superioară, puterea superioară, pe El.

Când se termină un an, se așteaptă un nou început. Oamenii privesc momentul care va veni cu emoție, și speră că tristețea și loviturile din 2020 vor fi spălate și soarele se va ivi în cele din urmă la orizont. Perspectivele noastre pentru viitor depind doar de cât de bine înțelegem ce se întâmplă cu noi, de modul în care acceptăm și procesăm ceea ce a trecut și de ceea ce înţelegem din ceea ce se desfășoară. Nu avem altceva de făcut decât să deschidem ochii și să privim puțin mai departe, într-o manieră mai orientată spre obiective, cu credința deplină că totul se întâmplă într-un scop pozitiv.

Forța credinței este o forță extraordinară. De fapt, poate fi împărțită în două moduri de a ne raporta la lumea din jurul nostru: În primul rând, oamenii caută puterile din spatele elementelor neînsuflețite ale naturii, cum ar fi copacii, munții, cerul, luna, soarele, forța superioară – ceva ce ei nu știu sau înțeleg cu adevărat, dar au o atitudine specială față de ceva superior lor. Acest tip de credință se află în măreția necunoscutului. Un al doilea tip de credință este în cazul în care o forță supremă nu este percepută; există doar o senzație de frică și anxietate în legătură cu lucruri pe care nu știm să le înțelegem sau să le gestionăm.

Într-adevăr, evaluăm dacă ceva este bun sau rău, corect sau greșit, conform egoismului nostru – dorința noastră de a primi pentru noi înșine, fără a ține cont de ceea ce îi avantajează pe ceilalți. Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, facem parte dintr-un sistem întreg și perfect al naturii, care este rotund și precis.

Dar o convingere în completitudinea și perfecțiunea realității nu vine brusc; se dezvoltă într-un proces treptat. Credința include multe etape. Începe ca o incertitudine cu privire la ceva mai înalt, ceva ce nu știm să înțelegem, până când dezvoltăm o relație cu acesta, cu acea forță superioară. Prin această conexiune se obțin discernăminte speciale. Începem să privim tot ceea ce se întâmplă în realitate ca legat de forța supremă care este percepută ca fiind bună și binevoitoare. Apoi, ajungem să vedem integritatea și perfecțiunea în toate situațiile din fiecare tărâm al vieții.

Ca urmare a pandemiei și a tuturor problemelor globale pe care le-am îndurat în 2020, am ajuns la o nouă etapă în dezvoltarea noastră, care ne va propulsa către un nou grad de viață, o nouă viziune asupra lumii, asupra umanității ca o singură familie. Problemele cu care ne confruntăm ne împing înainte, ajutându-ne să descoperim că puterea supremă este una, și este pentru toți. Omenirea descoperă puterea iubirii care se dezvăluie în conexiunea dintre noi. Când ne depășim diviziunile și ne exprimăm disponibilitatea de a ne uni și de a le depăși deasupra egoismului nostru individual – singurul factor care ne ține departe – îmbunătățim astfel soarta fiecăruia.

Trebuie să credem că suntem într-o lume complet bună și, dacă ne adaptăm la calitățile de dăruire ale forței superioare, vom simți realitatea noastră ca fiind una pozitivă. Totul depinde de modul în care ne raportăm la ea. Întreaga noastră provocare este să înțelegem ce face forța superioară cu noi și în ce scop. Când începem să înțelegem, în aceeași măsură începem să simțim și să iubim forța superioară, puterea superioară, pe El. Să sperăm că, în acest nou an 2021 vom descoperi cum funcționează realitatea noastră în perfecțiune totală.

— Publicat pe 25 Decembrie, 2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: