„Pomul vieții” din Biblie are vreo legătură cu „Pomul Vieții” găsit în Cabala?” (Quora)

Michael Laitman în Quora:Pomul vieții” din Biblie are vreo legătură cu „Pomul Vieții” găsit în Cabala?

În Înțelepciunea Cabala, Pomul Vieții descrie un fenomen spiritual specific. Înțelepciunea Cabala este definită ca o succesiune de rădăcini care sunt suspendate de sus în jos prin cauză și efect, țesându-se cu un singur scop măreț: omul să descopere Lumina Superioară (Creatorul). Pomul Vieții este acel lanț întreg dintre cauză-efect.

Este o structură care se emană din Lumina Superioară, cea care umple realitatea, și care, printr-o serie de ascunderi întunecă Lumina, până la filtrul final al lumii noastre, unde continuă să acționeze prin întregul nostru univers. Ca oameni, Lumina ne ghidează dezvoltarea: existăm mai întâi în această lume sub formă de roci (nivel mineral), apoi ne dezvoltăm ca plante (nivel vegetal), ne mișcăm sub formă de animale (nivel animal) și, în sfârșit, ne conectăm social ca ființe umane (nivelul de om).

Spre sfârșitul dezvoltării noastre, începem să simțim Lumina Superioară inițială care acționează în viața noastră. Ea ne determină să simțim un anumit fel de gol în modurile în care ne-am împlinit până astăzi, întărind întrebările existențiale din noi. Conform Înțelepciunii Cabala, o astfel de stare marchează începutul ascensiunii noastre din această lume până la Pomul Vieții, până la sursa noastră. Lumina continuă să ghideze dezvoltarea acestei noi dorințe care apare în interiorul nostru. Ne oferă de asemenea, oportunitățile de a consolida influența ei asupra noastră, astfel încât să ne putem accelera drumul până la Pomul Vieții. Înțelepciunea Cabala detaliază acest proces de trezire spirituală și de parcurgere a ascensiunii către sursa vieții noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed