“Războiul Rusia-Ucraina: teren fertil pentru antisemiți” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Războiul Rusia-Ucraina: teren fertil pentru antisemiți

Ori de câte ori există un conflict sau o problemă în lume, acesta devine rapid „sezon deschis” pentru Israel. De la izbucnirea războiului Rusia-Ucraina, pe platformele de socializare au ecou masiv voci anti-israeliene care compară războiul din Europa de Est cu conflictul palestiniano-israelian.

O astfel de paralelă a fost făcută recent de parlamentarul laburist din Regatul Unit, Julie Elliott, în timpul unei dezbateri parlamentare privind recunoașterea Palestinei. Între timp, deputatul conservator britanic Stephen Crabb a numit această comparație „greșită din punct de vedere istoric, greșită în fapt și greșită din punct de vedere moral”. Dar antisemiții nu au nevoie de logică rațională pentru a-și justifica acuzațiile. Ei profită de orice ocazie pentru a acuza Israelul de fapte greșite.

Fostul fotbalist egiptean Mohamed Aboutrika a criticat Federația Internațională de Fotbal (FIFA) după ce a interzis Rusia din toate competițiile de fotbal, dar a evitat să aplice aceeași pedeapsă Israelului, pe care îl acuză de încălcarea drepturilor omului.

Calomnia împotriva Israelului și a poporului evreu nu este nimic nou. Orice informație poate fi manipulată sau distorsionată pentru a se potrivi narațiunii cuiva. Israelul este descris ca atacând Gaza fără niciun motiv, când de fapt, noi doar ne apărăm. Oamenii pot spune ce vor, dar într-adevăr, nu suntem naziști așa cum susțin unii, nu suntem împotriva nimănui și nu i-am agresat niciodată pe alții doar pentru că ne-a plăcut.

Dar nu există limite pentru ceea ce alții pot spune sau scrie pentru a-i incrimina pe evrei pentru orice rău în lume. Orice informație poate fi manipulată sau distorsionată pentru agenda sau interesul cuiva împotriva evreilor.

Contextul și istoria conflictelor și a războaielor din țările est-europene nu sunt deloc comparabile cu istoria evreilor și a statului Israel. Realitățile sunt complet diferite, dar cei care urăsc Israelul vor ignora orice explicație rezonabilă. Nu vor recunoaște, dar în adâncul lor cred că „nu trebuie să mă deranjezi cu faptele”.

Antisemitismul este un instinct natural în fiecare ființă umană. A existat de mii de ani — de pe vremea când evreii au primit Tora la poalele Muntelui Sinai (din cuvântul ebraic Sina, care înseamnă ură) pentru a se ridica deasupra urii revelate între ei și din partea națiunilor lumii împotriva oamenilor lui Israel.

Ura împotriva evreilor nu va dispărea niciodată, până când noi ca popor nu realizăm și implementăm misiunea care ne-a fost dată, să îndeplinim adevăratul motiv pentru care poporul Israel există, să îndeplinim ceea ce așteaptă omenirea de la noi: trecerea de la ura nefondată la iubirea necondiţionată și făcând acest lucru să devenim o „lumină pentru națiuni”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: