Steaua polară

Există teama că protestele intense din Israel se vor încheia în violență și se vor transforma în război civil. Dar, de fapt, acest război durează de când am început să ne întoarcem în țara lui Israel. La urma urmei, nu suntem corectați; prin urmare, toate acțiunile noastre sunt foarte egoiste. Egoismul nostru este evident în ei atât de puternic încât se dovedesc mai rău decât cei ai tuturor națiunilor lumii.

În starea necorectată, suntem chintesența a tot răul din lume, iar în starea corectată, vom deveni opusul, chintesența a tot binelui. Și așa este scris, că în creștere, Israelul se ridică deasupra celorlalți și căzând, cade sub toți. La urma urmei, suntem un extras al celei mai mari dorințe de a ne bucura dintre toate națiunile lumii. Acesta este motivul pentru care Israelul se distinge de toate celelalte națiuni.

Până când oamenii vor ști ce trebuie să facă cu adevărat, va fi imposibil să-i calmăm. Este necesar să le oferim o metodă de corecție, astfel încât să înțeleagă ce trebuie corectat și care este misiunea noastră atribuită de sus.

Dacă nu le dați oamenilor, vor începe să se omoare unii pe alții. Flacăra interioară va izbucni atât de mult încât vor ieși în fiecare zi pentru a se bate sau chiar pentru a se ucide unul pe celălalt, așa cum era cazul în vremea Templului.

Principalele războaie nu au fost cu Grecii și Romanii, ci între Evrei înșiși. Și nu este nimic nou în revoltele de astăzi; este iarăși dezvăluit ceea ce a fost acum două și trei mii de ani – războiul egoismului care nu dorește să cedeze nimănui, până când nu își dezvăluie neînsemnătatea și cere corectarea.

Stingerea iritației și furiei nu se poate face decât prin dezvăluirea adevaratei cauze. Altfel, este imposibil să se atenueze tensiunile, ura și conflictul de forțe. Ele pot fi estompate timp de o săptămână sau două, dar, de fapt, nimic nu se va schimba dacă nu se vor dezvălui toate cărțile. Și este bine că o asemenea flacără arde în interiorul oamenilor; trebuie doar să fie direcționată și modelată corect.

Revoltele și tulburările pe care le vedem astăzi pe străzile Israelului sunt cauzate de absența unei linii de mijloc, de lipsa unei metodologii, a unui program, a unei ideologii care ar conecta diferiți poli: dorința de a primi a creației, care este în contradicție cu dorința de a dărui a Creatorului.

Cei doi opuși trebuie să lucreze împreună, să echilibreze, să se conecteze, să îmbrățișeze și să iubească. Însă, nu există nicio înțelegere între oameni astăzi că avem nevoie de aceste două forțe și că trebuie doar să le combinăm corect. Și conexiunea corectă este posibilă dacă avem un obiectiv în fața noastră, o stea polară călăuzitoare la care trebuie să ne unim cu exactitate.

Haideți să ne îndreptăm împreună către acest obiectiv. Aceste două forțe opuse trebuie să găsească ceea ce au în comun. Aceasta înseamnă că ambele ar trebui să se ridice deasupra egoismului lor și să găsească ceea ce le unește, doar în această formă. Și acesta ar trebui să fie cazul nu numai în Israel, ci în întreaga lume. Există deja tensiuni în America și apoi se vor răspândi pe toate continentele.

Steaua polară este conexiunea dintre toate forțele naturii împreună pentru a manifesta o singură forță care se desfășoară în conexiunea dintre noi dacă ne putem uni peste toate diferențele. Această forță care se desfășoară în noi, ne dă un sentiment al realității adevărate în locul acestei lumi materiale. Și atunci începem să trăim în lumea superioară, numită așa în funcție de sentimentele noastre, într-o lume care este eternă.

Loviturile primite de la coronavirus vor determina în cele din urmă toată umanitatea să se supună, să se calmeze și să se liniștească, realizând că aici lucrează o forță superioară, care nu ne va permite să facem ceea ce vrem, nici la dreapta, nici la stânga. Va trebui să ne predăm influenței unei a treia forțe din gradul superior.

Din Lecția zilnică de Cabala 30/07/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: