Stele se aprind în laborator

272Oamenii de știință americani au făcut o descoperire în cercetarea procesului de fuziune termonucleară controlată. De mai bine de 60 de ani oamenii de știință se luptă cu această problemă încercând să reproducă în laborator reacția nucleară care are loc în mod natural pe Soare și pe alte stele.

Fuziunea termonucleară este un proces direct, opus fisiunii nucleare, care este folosită în exploziile bombelor atomice. Dacă o astfel de sinteză devine controlată, va deschide oportunități unice pentru crearea de surse de energie practic inepuizabile și prietenoase cu mediul care nu produc emisii nocive de dioxid de carbon sau deșeuri radioactive.

Experții spun că un pahar de hidrogen lichid – folosit ca combustibil pentru fuziunea termonucleară – poate furniza energie unei case timp de câteva sute de ani. Se presupune că țările sărace vor putea primi energie practic gratuită în orice cantitate.

Desigur, dacă această descoperire va fi folosită în practică, va fi un mare cadou pentru umanitate. Cu toate acestea, am văzut de multe ori în trecut că astfel de descoperiri mărețe nu avantajează oamenii. Sunt mulți oameni care câștigă bani arzând petrol și gaze și prin urmare, nu sunt interesați de o astfel de descoperire.

Ei nu vor dori să ofere omenirii un cadou atât de mare sub forma unei surse nelimitate de energie. Prin urmare nu cred că o astfel de revoluție în sectorul energetic poate avea loc înainte ca omenirea să se corecteze în beneficiul întregii lumi.

Nu există nicio îndoială că toți furnizorii de combustibili fosili convenționali care produc astăzi energie vor împiedica acest proces prin toate mijloacele.

Putem vorbi despre asta numai după corectarea umanității. Dar atunci nu vom mai avea nevoie de fuziunea termonucleară pentru că ne vom conecta cu sursa de energie superioară, care funcționează într-un mod complet diferit. Atunci nu vom avea nicio problemă cu energia, o vom atrage pur și simplu din nimic.

Nu poate exista niciun succes în utilizarea practică a unei astfel de surse de super-energie, cum este fuziunea nucleară controlată, până când oamenii nu reușesc să se conecteze corect unii cu alţii.

KabTV “Întâlnirea scriitorilor” 13.12.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: