Superfurtuna Sandy: In capcana egoismului

Intrebare: Ma adresez voua inspaimantat de urletul vantului si de furtuna. Dincolo de fereastra este un uragan. Ce ni se intampla?

Raspuns: Suntem prinsi intr-o capcana ce a fost pregatita pentru noi de catre natura noastra egoista. Sub influenta naturii sale, o persoana tinde sa 1) isi satisfaca nevoie de baza ( rezonabile) si 2 ) sa isi satisfaca dorintele pentru excesele care survin in ea sub influenta mediului ei. Decat sa aspiram catre similitudinea cu natura – transformand umanitatea intr-o singura familie-  noi ne angajam in competitie, individualism si protectionism.

Propriul interes al producatorilor impun o societate de consum in care fiecare tinde sa faca excese in orice. Cu toate aceste ei niciodata nu ating fericirea pentru ca acest sentiment de fericire nu ii incita sa faca noi achizitii si anuleaza cultul consumului.

Toate acestea sunt facute pentru a inlocui valorile spirituale cu cele materiale. Oamenii sunt limitati, pacaliti de iluzii si sunt amagiti de cultura in masa; este mai usor sa vinzi unor astfel de oameni si este mai usor sa ii manipulezi. Contrastul crescator dintre umanitate si natura integrala creaza diferite tipuri de dezechilibre care se manifesta in forma sociala sau in dezastre naturale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: