“Umorul, o chestiune serioasă” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Umorul, o chestiune serioasă

Ce face umorul atât de necesar în viețile noastre? Ce ar trebui să fie o sursă de râs? Totul a fost creat pentru dezvoltarea noastră, inclusiv simțul umorului. Ne oferă puterea și capacitatea de a ne dezvolta.

Oricine este aproape de oameni care sunt implicați profesional în domeniul umorului știe că aceștia sunt adesea tipuri de oameni nefericiți prin fire, foarte serioși și uneori chiar depresivi. Din dorința de a ieși din norul gri în care sunt cufundați, își dezvoltă simțul umorului.

În general, cu cât o persoană se dezvoltă mai mult, cu atât este mai capabilă să aprecieze umorul fin. Mă refer la umorul care are strălucire – o conexiune neașteptată între lucruri distinctive care, în modul nostru normal de a gândi, nu au nicio legătură.

Umorul rafinat ne cere să ne putem observa natura din exterior, să ne putem bate joc de noi înșine. Un astfel de umor se bazează pe capacitatea de a identifica în interiorul nostru mai multe identități diferite: forma originală pe care am primit-o de la natură, forma în care am fost educați și formele pe care le-am adoptat de-a lungul diferitelor etape ale vieții noastre, iar acestea sunt formele pe care le-am primit, le-am absorbit de la alții. Din toate aceste comparații de identitate se iscă tot felul de întrebări importante.

Umorul poate transmite critici, pe de o parte, iar pe de altă parte, ar trebui să fie oferit într-un spirit de iubire, plăcut. Nu ar trebui să ne batem joc de alții și să provocăm ură. Ar trebui să râdem doar despre fragilitățile generale care există în umanitate pentru a clarifica slăbiciunile naturii noastre egoiste ca ființe umane, pentru a ne ajuta să dezvoltăm conștientizarea și cunoașterea deficiențelor noastre. Pentru că, dacă suntem conștienți de calitățile noastre negative, atunci putem lucra pentru a ne ridica deasupra lor.

Până la urmă, acesta este modul în care natura ne-a creat, imperfect. Natura ne-a dat simțul umorului pentru a ne ajuta să ne criticăm și să ne transcendem natura. Umorul ne permite să ne vedem dintr-o perspectivă superioară și prin urmare, ne poate ajuta să ne ridicăm deasupra gradului nostru actual către unul mai înalt. Privindu-ne și râzând de noi înșine din exterior poate declanșa o analiză interioară a cine suntem cu adevărat. Dacă știm să râdem de noi înșine, atunci este așa cum este scris: „Dumnezeu mi-a adus râsul” (Geneza 21:6) – o situație din care putem crește.

Umorul bun ar trebui să fie întotdeauna blând, să aducă dezvoltare și să trezească afecțiune pentru aceea la care ne referim. Se presupune că ne întoarce capetele cu susul în jos, pentru a înmuia o atmosferă rigidă.

Ce este umorul care poate deschide inima și dărâma zidurile dintre oameni? Umorul îndepărtează de la noi toate hainele exagerate pe care le punem. Parcă ne dezbracă de toate ipostazele și măștile, făcându-ne pe toți egali și simpli. Când râdem împreună despre slăbiciunile care sunt în noi toți la fel, creăm imediat o relație mai blândă între noi.

Nu există mijloace mai puternice decât umorul pentru a elimina granițele, barierele și distanțele. Marea provocare a timpului nostru, cea mai serioasă, este să dezvoltăm umorul pentru a apropia oamenii unii de alții, pentru a ne face mai conectați.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed