“Un punct sensibil în umanitate” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUn punct sensibil în umanitate

March 6, 2022 Young Manchester City fans hold a banner in support of Ukraine amid Russia's invasion before the match REUTERS/Craig Brough

Conflictul din Ucraina nu este un conflict obișnuit între două națiuni. Este o criză foarte profundă, care provine dintr-un loc cu totul special din sufletul uman comun. Este un loc sensibil al umanității și putem vedea cât de puternic ne afectează pe toți.

Nu vom rezolva această criză prin măsuri diplomatice. În cel mai bun caz, o vom liniști o vreme, dar după aceea va erupe mai violent. De asemenea, nu vom pune capăt conflictului dacă o parte o depășește complet pe cealaltă; nimeni nu va capitula aici, iar focul va continua să ardă dedesubt până va exploda din nou.

Un singur lucru trebuie să facem pentru a rezolva criza: să creștem importanța complementarității, importanța necesității de a uni inimile membrilor națiunilor rivale mai presus de dușmănie. Pentru a fi clar, pur și simplu a dori ca războiul să se încheie, nu îi va pune capăt; trebuie să dorim ca separarea dintre noi să se termine. Trebuie să vrem să simțim inimile celorlalţi, iar acest lucru, printre multe alte beneficii, va reduce de asemenea, armele care clocotesc.

Suntem într-o situație foarte dificilă, foarte perfidă. Nu ar trebui să estompăm lucrurile sau să încercăm să le acoperim. Tactica și artificiul politic nu vor rezolva criza.

Singura soluție este să depuneți eforturi pentru a aduce inimile oamenilor mai aproape deasupra și în ciuda urii, care a izbucnit printre ei. Altfel, nu va exista nicio soluție pentru conflict, acesta va escalada și va trage mai multe țări în el și știm cu toții ce înseamnă asta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed