Viața nouă nr.635 – Binele, Raul și Persoana

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Chiar daca studiile arata ca faptele bune provoca o stare de bine, oamenii nu sunt atrasi de aceasta. În stradă nu întâlnim oameni care vor veni să fie buni cu noi; dimpotrivă, suntem în mod constant în gardă.

faptele bune nu se imprastie viral, ele nu infecteaza alte persoane; există o frână internă în noi. Natura umană este inclinația rea, și este util sa realizam acest lucru. Ea nu se refera la alte persoane cu bunătate.

Suntem în curs de dezvoltare într-o direcție mai rea; relațiile se deteriorează; chiar unitatea familiei este sparta. A fost un timp în care o persoană era conectata la un sat,la o patrie,la un popor. Astăzi, acest contact este în curs de a se pierde peste tot în lume.

A face bine altora necesită multe forțe pe care o persoană nu le are; el trebuie să beneficieze întotdeauna într-un fel. În Rusia au încercat să oblige oamenii să fie buni cu forța; am văzut rezultatele grave ale acestui lucru. În națiunile scandinave, există securitate socială, dar aceasta doar pentru că toată lumea știe că nimanui nu ii pasa de ei.

Aceasta are loc pentru a ajunge la conștientizarea faptului ca, de la an la an devenim din ce în ce mai distanți unul de celălalt. O persoana pierde conexiunea cu rudele sale. În organizațiile de caritate, lucreaza oameni, care au o inclinatie naturala pentru ea. Acestea cuprind aproximativ 10 la sută din populație.

Natura unei persoane nu îi permite să lase pe altii sa beneficieze , așa că se va deteriora pana în situația în care ne vom devora unul pe altul. Există o forță în natură care poate opri deteriorarea. Dacă o vom localiza, putem contrabalansa răul din noi. Dacă nu vom găsi această forță buna, răul din noi va crește și ne va distanța unul de celălalt complet. Forța pozitiva este latentă în interiorul naturii și va contrabalansa răul din noi. Este necesar sa învățam cum să-l localizam.

Din emisiunea de pe KabTV „Viata Noua nr. 635 – Binele, Raul și Persoana” 10/21/16

Linkuri in limba engleza

Video: Play Now | Download Audio: Play Now | Download

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed