“Ar trebui ca Pământul să se elibereze de oameni?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Ar trebui ca Pământul să se elibereze de oameni?

Dacă animalele și plantele ar putea vorbi, probabil ar spune că viața a fost mult mai bună înainte de a veni noi, oamenii. Au perfectă dreptate. Un raport al ONU a constatat că nu mai puțin de un milion de specii de animale și plante sunt expuse riscului de dispariție din cauza activității umane. Epuizăm solul, tăiem păduri, vânăm specii întregi, poluăm aerul, contaminăm solul, murdărim mările și facem acest lucru într-un ritm accelerat. Dacă aș fi fost natura, aș fi declarat război umanității cu mult timp în urmă.

Dar natura nu va aștepta ca noi să devenim înțelepți și să începem să ne dezvoltăm pozitivitatea. Va expune din ce în ce mai mult natura noastră lipsită de scrupule, așa cum se întâmplă acum, până când ne vom da seama că nu avem de ales decât să ne schimbăm. Ne considerăm separaţi de natură, când de fapt suntem o verigă în lanț. Mai mult, suntem vârful piramidei. În prezent, difuzăm negativitatea în întregul sistem, și întreaga natură a înnebunit.

Să luăm în considerare de exemplu, aceste date de la Times Union: incendiul complex din august, care arde în prezent în California, a doborât recordul unui singur incendiu, deoarece a depășit 1 milion de acri. Mai mult, suprafața totală a terenurilor arse de incendii din California în acest an a depășit 4 milioane de acri, mai mult decât dublul recordului anterior. Și dacă acest lucru nu este suficient, atunci iată informațiile care ne doboară: incendiul complex din august este mai mare decât toate incendiile înregistrate în California între 1932 și 1999, combinate! Într-adevăr, o specie nocivă.

Dar există un motiv pentru care suntem aici și există un motiv pentru care am fost creați atât de șchiopi încât nu avem nici măcar bunul simţ de a nu ne distruge propria casă. În timp ce două forțe – pozitive și negative – guvernează întreaga natură, o singură forță guvernează omenirea. În loc de echilibrul dintre dăruire și primire, fierbinte și rece, naștere și moarte și zi și noapte, prin care viața curge perfect pentru toată natura, forța negativă este singurul conducător al inimilor noastre. Acesta este probabil motivul pentru care este scris: „Răutatea omului este mare pe pământ și toată intenția gândurilor inimii sale este numai rea, întreaga zi”.

Dar, este adevărat, există un motiv pentru care ne naștem atât de răi: avem o misiune de îndeplinit. Vocația noastră ca ființe umane este să înțelegem întreaga profunzime a creației și, pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegem gândirea din spatele ei. Am devenit negativi, astfel încât să putem dezvolta latura pozitivă a dorinței noastre și să învățăm cum să o integrăm cu negativitatea noastră înnăscută. Dacă vom realiza acest lucru, vom restabili echilibrul în propriile noastre vieți, în toată societatea umană și în toată natura.

Dar natura nu va aștepta ca noi să devenim înțelepți și să începem să ne dezvoltăm pozitivitatea. Va expune din ce în ce mai mult natura noastră lipsită de scrupule, așa cum se întâmplă acum, până când ne vom da seama că nu avem de ales decât să ne schimbăm. Nu există nicio îndoială că va trebui să dezvoltăm în noi latura pozitivă; singura întrebare este cât de mult va trebui să suferim până când vom înțelege „aluzia” naturii și vom începe să lucrăm asupra noastră.

De fapt, nu este greu. Ne avem unul pe altul. Nivelul de ură care a apărut în societatea americană, dar și în alte părţi ale lumii, indică de unde trebuie să începem – acceptându-ne reciproc. Societatea umană este la fel de diversă ca întreaga natură. Dar, în timp ce prețuim diversitatea din natură, în societate o urâm. Când vom învăța să ne acceptăm unii pe alții și să îmbrățișăm diversitatea culturilor și etniilor noastre, vom avea șansa să ne schimbăm și mediul.

Suntem deja într-un moment în care imense întinderi de pământ devin nelocuibile. Chiar și în Statele Unite continentale, oamenii fug din casă, din cauza incendiilor și uraganelor, iar părți din Europa se îneacă în urma inundațiilor. După toate probabilitățile, mulți dintre ei nu vor mai putea reveni. Și această tendință doar va crește în următorii ani.

Va fi un deceniu teribil pentru omenire, dacă nu îl transformăm într-un deceniu de trezire. Dacă ne trezim la sarcina noastră și începem să dezvoltăm forța pozitivă din noi, să învățăm cum să avem grijă unul de celălalt și de natură, vom inversa tendința. Dacă nu, viața noastră pe Pământ va deveni insuportabilă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed