Îngrijire reciprocă

Întrebare: Sunteți de acord cu afirmația potrivit căreia parentingul este necesar pentru părinții înșiși? La urma urmei, când cresc copii, mă perfecționez.

Răspuns: Desigur, însă, viitorii părinți trebuie educați înainte de a avea copii. Și chiar și după aceea, este imperativ ca părinții să fie însoțiți în mod clar de tot felul de organizații și specialiști relevanți.

Întrebare: În diferite culturi, relațiile dintre generații se dezvoltă în moduri diferite. Există culturi în care părinții sunt foarte de ajutor copiilor lor și există culturi care cred că copiii ar trebui să se dezvolte singuri. Cât crezi că părinții ar trebui să ajute copiii și până când?

Răspuns: Cred că părinții ar trebui să-și ajute copiii toată viața, dar numai într-o asemenea măsură încât să nu îi constrângă și să le permită să devină ei înșiși părinți independenți.

Cu toate acestea, îngrijirea părintească pentru copiii lor ar trebui să îi însoțească pe tot parcursul vieții. La fel, copiii ar trebui să aibă grijă reciproc de părinți.

Întrebare: Crezi că la un moment dat copiii sunt obligați să înceapă să aibă grijă de părinți?

Răspuns: Bineînțeles. Nimeni nu poate înlocui această relație. Puteți inunda persoanele în vârstă cu bani și diverse tipuri de servicii, dar dacă copiii nu au grijă de ei, nimeni nu îi poate înlocui.

Comentariu: Acest lucru este deosebit de important astăzi.

Răspuns: Din păcate, astăzi am făcut totul pentru a evita îngrijirea fie a copiilor, fie a părinților.

Din „Era post-Coronavirus” de la KabTV, 21.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed