Un cerc în care există loc pentru fiecare

Trebuie să ne străduim să ne asigurăm ca apelul nostru către Creator să fie pe cât posibil de de departe de egoismul nostru și să dorim să ne unim într-un punct central între toți. Asta înseamnă că mă anulez și îi tratez pe toți egal, iar ei pentru mine nu sunt buni sau răi, apropiați sau îndepărtați, toți sunt absolut egali.

Am mereu grijă să nu mă gândesc la propriul meu beneficiu, sentimente, înțelegere sau împlinire și să fac fac totul numai pentru a construi un Kli, unificare, unitate, locul revelației Creatorului, măreției Lui.

Creatorul este numit „loc” și trebuie să ne gândim care este caracteristica, proprietatea, acestui loc, această zonă pe care o construim între noi. Și atunci, potrivit acestor proprietăți, esenței acestui loc, suntem răsplătiți cu revelația Creatorului. Creăm acest loc prin propria noastră anulare de sine, străduindu-ne să-l construim împreună, în condiții de egalitate.

Și atunci Creatorul va avea într-adevăr un loc în care El se poate revela. Acest loc există deja, dar într-o formă egoistă. Să anulăm egoismul nostru și să permitem tuturor să se afle în acest loc. Se dovedește că acest loc este mai sus decât egoismul nostru, mai sus decât rațiunea și că acolo am construit o zonă în care Creatorul se poate revela. Noi înșine creăm Creatorul.

Dacă creăm un astfel de loc pentru revelarea Creatorului, atunci se dovedește cu adevărat că „Nu există altceva în afară de El”. Într-adevăr, anulând dorințele noastre de a ne bucura și dorind să ne conectăm deasupra a tot, să construim ceva nou care nu a mai exista înainte. Se spune despre aceasta: „Tu M-ai creat.”

Și din aceasta ne vine soluția corectă, clară, pentru problema pe care o avem în această lume materială în care conflictele se declanșează din ce în ce mai mult: stânga împotriva dreptei, unele părți și facțiuni împotriva altora. Nu există sfârșit la această ură de moarte, iar tulburările amenință să se escaladeze în războiul civil.

Trebuie să înțelegem că toate aceste dispute nu ne vor duce nicăieri și că există o singură soluție – ca fiecare să cedeze în favoarea celuilalt și să recunoască dreptul la existența a tuturor celorlalte opinii. Creatorul nu ne va permite să ne neglijăm opiniile sau să-i distrugem pe ceilalți. Egoismul este etern; numai deasupra lui putem construi un loc pentru ca Creatorul să se dezvăluie.

Prin urmare, există o singură soluție pentru toate conflictele din lume, între toate țările. Și acestea vor crește din ce în ce mai mult pentru a ne conduce la această decizie unică: La final, toate fărădelegile vor fi acoperite cu iubire – fiecare va face o cameră mică și va da loc tuturor celorlalți.

Nu contează dacă unul este de stânga sau de dreapta, orice opinie cea mai neobișnuită are dreptul de a exista, deoarece numai în legătura corectă dintre ei, atunci când fiecare sacrifică ceva pentru celălalt, construim o zonă rotundă. Există loc pentru toată lumea în acest cerc, deoarece este construit pe baza concesiilor reciproce de dragul existenței comune.

Prin urmare, nu ar trebui să existe o ură a dreptei împotriva stângii sau a stângii împotriva dreptei, a cuiva împotriva celorlalți, dar ar trebui să existe recunoașterea a faptului că există un loc pentru orice tendință și că nu-mi urăsc decât egoismul care vrea să-i anuleze pe toți ceilalți. Dar îl urăsc doar pentru că mă împiedică să mă conectez cu ceilalți și nimic mai mult.

La urma urmei, este mai presus de egoism faptul că pot construi o legătură cu ceilalți dacă îl reduc puțin. Așa voi putea construi în cele din urmă locul care se va numi „Creatorul”. Creatorul se va deschide și lumea va exista ca loc pentru revelarea Creatorului.

Nimeni nu ar trebui să se gândească la ura sa față de ceilalți și la abolirea lor, ci să acorde fiecăruia un loc pentru a construi un loc în care Creatorul să existe prin concesiile noastre reciproce. Și dacă nu există opinii opuse, partide, mișcări, oameni sau adversari împotriva mea, atunci nu voi putea construi un loc pentru dezvăluirea Creatorului. Creatorul nu există decât în locul concesiunilor noastre reciproce.

Prin urmare, vom vedea cum cresc ura și opoziția. Nu este necesar să sperăm că tulburările vor scădea. Dimpotrivă, va deveni din ce în ce mai rău. Dar, cu abordarea noastră corectă, putem fi un exemplu pentru restul. În primul rând, trebuie să dăm un loc altuia și să-l învățăm pe celălalt să dea și el un loc celorlalți.

Astfel, vom echilibra sistemul relațiilor noastre, vom echilibra forțele opuse și vom păstra un loc între noi construit pe baza concesiunilor fiecăruia în raport cu toți ceilalți, unde toată lumea este inclusă. Dacă reușim să construim o astfel de zonă, atunci vom oferi lumii metoda de a revela Creatorul.

Din Lecția zilnică de Cabala 3/08/20 „Iubirea acoperă toate greșelile”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: