Criteriul cabalistic al generației

Întrebare: O generație este o colecție de oameni care trăiesc într-o anumită perioadă istorică. Poate fi identificată în funcție de trei criterii: o eră istorică comună, modele specifice de comportament comune și o anumită experiență de viață colectivă comună în ea.

În ce perioade ați împărți generațiile pe baza legilor naturii?

Răspuns: Observând istoria noastră de-a lungul a mii de ani, este posibil să împărțim epocile după un criteriu specific. Întrucât sunt angajat în știința Cabalei, împart tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră, inclusiv generațiile, în funcție de aspirația umanității către scopul creației.

Prin urmare, perioada care începe din vechiul Babilon, când metoda Cabalei a fost creată sub conducerea preotului antic babilonian Avraam, care a făcut o revoluție spirituală și a chemat oamenii să se unească pe principiul „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, este foarte importantă pentru mine.

Observație: În cărțile sfinte, această generație este numită generația diasporei.

Comentariul meu: Într-adevăr, a dat un impuls dispersării oamenilor pe glob. Generația următoare este generația exodului din Egipt, realizarea egoismului ca fiind rău, ridicarea grupului lui Avraam deasupra egoismului lor.

Întrebare: Zece generații au trecut de la Adam la Noe și de la Noe la Avraam. Pe ce și-au bazat înțelepții judecata pentru împărțirea acestor generații și pentru a le da nume, de exemplu, „generația deșertului”?

Răspuns: Vorbim despre un grup de oameni care au trăit în nevoia de a găsi sensul vieții, de a dezvălui ce guvernează omenirea, motivul și scopul originii sale și unde se îndreaptă. Prin urmare, în primul rând, este necesar să se determine ce se poate numi generație. Cred că este aspirația pe care o au oamenii cu privire la scopul creației. Așa împart toate intervalele istorice în generații. Sunt foarte diferiți în acest sens. Există generații care pot avea o mie de ani și există cele care se schimbă de-a lungul a câteva decenii sau chiar mai puțin.

Din „Era post-Coronavirus” de la KabTV, 21.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed