Importanta disemninarii Intelepciunii Kabbalah, Part. 1

Baal HaSulam, Introducere la cartea Pomul Vietii:

Izbavirea de suferinta si sosirea lui Mesia inseamna atingerea Creatorului, asa cum este spus: si ei vin ca sa invete pe fiecare dintre semenii sai spunand, Cunoaste-l pe Domnul; pentru ca toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mare la ultimul dintre ei.

Cand copiii lui Israel vor primi toata cunoasterea, fantana inteligentei si a cunoasterii va depasi mariginile Israel si va inunda toate natiunile lumii, asa cum este scris, pentru ca pamantul va fi plin de cunoastere Domnului… si vom veni sub Domnul si bunatatea Lui.

De aceea Zohar-ul spune: Din cauza acestei Carti, fiii lui Israel vor fi eliberati din exil. Numai prin diseminarea Intelepciunii Kabbalah catre mase va fi acordata o mantuire completa. Asa cum inteleptii au spus: Lumina aceste carti Reformeaza. Numai Zohar-ul contine Lumina, care permite unei persoane sa se intoarca la Sursa.

De aceea este obligatia noastra ca, in primul rand sa diseminam intelepciunea Kabbalah catre mase pentru a merita sosirea lui Mesia. Diseminarea Kabbalah si aparitia lui Mesia sunt interconectate.  De aceea trebuie sa deschidem scoli si sa scriem carti, pentru a accelera propagarea aceste intelepciuni, in mase.

Actiunile Creatorului sunt legile naturii si nu le putem schimba. Conform inteleptilor nostri: Daca nu o vor descoperi pe cont propriu, suferinta ii va ajuta, si daca dintr-un motiv oarecare nici asta nu va ajuta, atunci timpul o va face. In alte cuvinte, calea suferintei ne ajuta sa ne detasam de comportamentul egoist si sa urcam scara perfectiunii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed