În Lumina Congresului

Acest congres nu numai că ne-a unit ci, ne-a şi împărţit în aceia care au îndeplinit cerinţele grupului (studiu sistematic, diseminare şi Maaser) şi aceia care nu le-au îndeplinit.

Trebuie să ajungem la starea în care centrul  grupului, prietenii care ne ajută cel mai mult, vor îndeplini cerinţele Creatorului de a deveni similari cu El, în primul grad al scării către revelaţia Lui, 1 din 125. În acest caz, ei vor putea să devină partea grupului mondial Bnei Baruch prin care Lumina va trece către restul (vezi Introducere la Cartea Zohar).

Astfel, în jurul acestei părţi, cealaltă parte se va forma, ca undele care se îndepărtează, în conformitate cu legile similarităţii cu Creatorul, proprietate dăruirii.

Legile nu sunt inventate de mine ci sunt stabilite de Cabalişti; le ştim foarte bine, dar nu considerăm că este obligatoriu să le îndeplinim cu exactitate, gândindu-ne că ele nu sunt necesare pentru revelarea Creatorului. Acum, ni se dă această înţelegere pentru prima dată.

Mă refer la aceia care nu sunt satisfăcuţi de aceste cerinţe pentru Creator; poate El ar putea să schimbe condiţiile contractului pentru ei: „Legea echivalenţei de formă”.

Aceia care recunosc nevoia acestor condiţii, pot alege unde să fie, în care cerc: cel central sau cel extern. În viitor, vom specifica condiţiile pentru fiecare cerc.

Vă iubesc pe toţi şi toată lumea îmi este dragă, iar toate acestea sunt făcute pentru a atrage pe toată lumea către scop şi a evita confuzia pământească pe drumul spiritual.

Îmbrăţişări,

Rav

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: