Incetosata economie a perioadei de tranzitie

Intrebare: Economistii ne arata ca, in lumea moderna global integrata, intreaga lume il influenteaza pe individ si individul influenteaza intreaga lume. Acesta este un sistem foarte mare, care trebuie considerat in intregul sau si, din acest motiv, vechile legi economice nu mai functioneaza. Problema apare atunci cand o persoana planuieste sa isi deschida o anumita afacere si el trebuie sa interpreteze influentele pe care le primeste de peste tot, de unde poate sa invete acest lucru?

Raspuns: Cunoasterea poate sa vina doar din invatatura cabalei de indata ce incepem sa revelam reteaua de legaturi dintre noi. Atunci vom actiona simplu si instinctiv intr-un mod corect, tocmai revelarea acestei retele garantand acest fapt. Aparitia retelei are loc doar cu conditia ca eu sa actionez corect in cadrul ei si sa doresc sa ma conectez la ea in daruire.

Atunci acest sistem mi se descopera si eu, in mod natural, primesc doar ceea ce am nevoie de la el pentru a putea da inapoi. Si daca mi se ofera oportunitatea de a darui mai mult catre ceilalti, atunci voi primi mai mult tocmai cu acest scop, in timp ce eul meu va ramane intotdeauna in “statura mica” (Galgalta ve Eynaim), in echilibru.

Stiinta cabalei nu ne explica procesul prin care o persoana dobandeste prima stare de “echilibru, balanta”. Acesta este numit perioada de tranzitie sau de pregatire. Tranzitia se desfasoara sub influenta mediului inconjurator, asta in timp ce voi vreti sa gasiti, acum, stadii precise si legi economice functionale pentru ceea ce o sa fie in viitor, astfel incat sa puteti transmite fiecarei banci si organizatii ce suma de bani sa transfere si unde, ce imprumuturi sa sa acorde si la ce rata a dobanzii.

Dar, inainte de a ne conecta intr-un sistem adevarat, care nu a fost inca revelat, este imposibil sa stim toate acestea. Totusi, putem distinge de astazi anumite cai disparate si vom continua sa ne straduim.

Avem nevoie de o educatie globala si de o distributie corecta bazata pe referendum-uri nationale, aceasta permitandu-ne sa determinam viteza cu care se poate avansa in implementarea garantiei reciproce. Este similar cu statistica.

Toate acestea trebuie sa ne fie revelate, dar, pentru moment, este greu sa afirmam ceva concret. Este ca si cum, inainte de a atinge primul nivel spiritual, nu am cunoaste cum va fi calea noastra. Stim doar care sunt factorii care o influenteaza: mediul, eforturile omului de a fi in legatura cu acest mediu si de a descoperi reteaua de garantii reciproce din el.

Dar mai mult de atat nu stim; tot restul devine clar pe parcursul drumului. Bineinteles, in viziunea mea spirituala pot sa vad un pic mai mult si mai departe decat o persoana obisnuita, insa, pentru mine, lucrurile nu sunt clare in totalitate si nu ma simt stanjenit sa o recunosc. In momentul de fata nimeni nu poate spune cum se va dezvolta acest proces, din cauza ca aici este implicata libertatea de alegere.

Cand te gasesti intr-un nivel spiritual, poti determina cu precizie starea in care te afli precum si cea viitoare. Nu stii cand va veni urmatoarea stare dar iti este clar ca vei trece de la starea “A” la starea “B.” Totusi, nu poti sa stii asta cand te afli in perioada de tranzitie.

Din lectia zilnica de Cabala 10/2/2011, Shamati 219

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: