“Cât de bine luptă Israelul împotriva terorismului?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cât de bine luptă Israelul împotriva terorismului?

După un atac terorist din timpul Zilei Independenței Israelului din acest an, în care oamenii au fost doborâti și uciși de doi teroriști, a existat un sentiment general de teamă în întreaga țară și l-a determinat pe unul dintre studenții mei să mă întrebe dacă va exista vreodată un soluție la problemele Israelului cu arabii.

Există o soluție, dar este posibilă cu condiția ca poporul Israel să se potrivească cu Țara lui Israel în sens spiritual. Atunci am simți cu adevărat că suntem proprietarii acestui loc și ne-am simți protejați de sus și nimeni nu ne-ar putea atinge.

Depinde doar de conexiunea din poporul Israel. Oricât de greu ar fi să auzi, nu există altă cale. Este o condiție care este stabilită în natură.

Condiția este că trebuie să ne conectăm pozitiv, așa cum este scris, „ca un singur om cu o singură inimă”. Obținând o astfel de conexiune, nu am rezolva doar terorismul și actele fizice de violență, dar oamenii nu ar mai avea nici măcar un gând negativ despre Israel. De asemenea, dacă nu reușim să aderăm la această condiție, atunci nu avem protecție.

Deși s-ar putea părea că ar trebui să ne ridicăm împotriva instigării care generează terorism, și anume glorificarea terorismului și a actelor de teroare în diferite societăți, ceea ce avem cu adevărat nevoie este să pătrundem propriile minți și inimi. Dacă ne unim, și ne unim în minte și inimă, atunci nu avem nevoie să luptăm împotriva terorismului. Trebuie doar să fim uniți unul cu celălalt, iar unitatea noastră ar atrage forța spirituală superioară. Atragerea acestei forțe în viața noastră ar ridica un acoperământ de pace asupra tuturor, dând tuturor un sentiment de victorie.

Deocamdată, forțele de securitate ale Israelului lucrează zi și noapte cu devotament timp de câțiva ani doar pentru ca oamenii din Israel să poată trăi în pace. Cu toate acestea, consolidarea securității Israelului nu este o soluție pe termen lung în dezvoltarea unui adevărat sentiment de securitate pentru poporul Israel. Vom trăi în atmosfera pe care o creăm doar atunci când suntem uniți și în care ne unim pentru a dezvălui unitatea ca mântuire a umanității – de care este foarte nevoie astăzi. Fără să ne unim, nu vom rezolva nimic și ne putem aștepta ca terorismul și alte fenomene negative față de noi să continue să se intensifice.

Bazat pe videoclipul „ Soluţia pentru Terorism în Israel” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografia „Terorea lovește civilii israelieni în sudul Israelului” de către Forțele de Apărare Israelului pe Flickr.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: