Criminali în vârstă de zece ani. Pedeapsa – pro și contra

Întrebare: În UK, sub lege, o persoană este răspunzătoare penal începând cu vârsta de zece ani. “Răspunzători penal de la vârstă de zece ani – nu este prea devreme?” – întreabă cercetătorii, părinții, sociologii și psiohologii.

Când ai zece ani și ești britanic, legea cu severitate îți restrictioneaza drepturile. Nu poți să bei, să fumezi, să votezi sau să te căsătorești. Nu poți nici măcar să iei un câine sau o pisică a ta. Ești minor.

Cu toate acestea, când se ajunge la crimă, cei de zece ani sunt judecați ca adulții. În Anglia și Wales, vârsta de răspundere penală începe de la zece.

O persoană la o asemenea vârstă fragedă înțelege ce este crima și o comite într-o stare de ardoare sau pasiune?

Răspuns: Pentru asta el trebuie crescut într-un anumit stil. Creșterea în Anglia obișnuia să fie foarte serioasă. Chiar și acum, în universități, nu poți să vezi pe ce bănci mâncate de gândaci stau și din ce farfurii mănâncă – acestea sunt farfurii de lut de acum 200 de ani crăpate. Dimineața ei fac o baie și dacă dintr-o dată apa caldă este oprită, ei trebuie să facă baie cu apa rece.

Dacă ei și-au crescut copiii în acest fel și în special în ultimii câțiva ani înainte de a 13 aniversare (în vârstă de zece ani este prea devreme), atunci ar fi posibil să se trateze o persoană ca un adult de la vârsta de 13 ani înainte.

Întrebare: Ce înseamnă un copil educat în mod adecvat sub 13 ani?

Răspuns: Înseamnă a le explica destul de serios ce înseamnă responsabilitatea unei persoane în toate aspectele vieții lor.

Îmi aduc aminte că noi, ca studenți care studiau cybernetica biologică medicală, eram duși la morgă, la maternitate, la chirurgie, în locuri nu foarte plăcute. Ei deschideau un corp, ne arătau ceva și toate astea nu lasă o impresie foarte plăcută. O femeie dă naștere și tu vezi cum se întâmplă totul. Îmi aduc aminte de mine la vârsta de 18 și 19 ani, eram foarte impresionat de asta.

De asemenea să îi ducem la închisori, toate acestea sunt necesare. Și după asemenea cursuri practice tu poți să ceri ceva de la o persoană. Toate acestea nu sunt simple.

Remarcă: Sunt cazuri de abuz la copii de către părinți, copiii lor sunt bătuți.

Pe baza a asemenea cazuri reale în Anglia, un serial TV a fost filmat, în care ei arată abuzul tatălui față de fii săi și tratamentul său crud față de mamă. În poveste, într-un moment din seară când tatăl lor era beat și dormea, copiii i-au făcut multiple răni prin înjunghiere, iar ei trebuie judecați.

Cercetătorii se întreabă: chiar și în afara cadrului filmului, sunt copii capabili să își ia responsabilitatea pentru acțiunile lor în asemenea cazuri?

Răspuns: Este greu de spus. Nici copii nici adulții nu sunt. Nici copii nici adulții! Nu este o întrebare de vârstă ci de ce cursuri și educație au primit.

Întrebare: Atunci cum îi putem judeca în mod corect?

Răspuns: Nu este nicio cale de a-i judeca dacă ei nu sunt pregătiți să fie judecați și judecați corect.

Societatea este de vină pentru că nu le-a dat cursuri adecvate, pentru că nu îi educă în modul corect, pentru că ei se comportă în acest fel și pentru tatăl lor că se comportă în acest fel. Societatea este! Nu ar trebui să învinuim părinții și asta este ceea ce se întâmplă.

Societatea permite asemenea filme, un asemenea Internet, asemenea influență asupra copiilor și apoi ei se plâng: “Cum se poate asta? Hai să întrebăm societatea. Hai să bagăm societatea la închisoare.

Întrebare: La ce vârstă poate o persoană să fie răspunzătoare penal?

Răspuns: Depinde de educație! De educație! Nu de vârstă.

Întrebare: Dar ce presupune asta?

Răspuns: Asta include totul. Presupune crearea unei persoane noi! În felul în care vrem noi. În felul în care credem că ar trebui să fie. Societatea trebuie să decidă. Iat-o, aici este o imagine a unei persoane corecte. Noi vrem să facem o asemenea imagine din fiecare.”

Și să nu credeți că oamenii vor fi similari între ei. Nu vor fi. Noi nu standardizăm oamenii. Dar în privință coportamentului dintre ei, responsabilitatea lor față de societate, părinții lor și toată lumea, ei se vor comporta în felul în care noi decidem. Și aici totul depinde de ce decidem. Însă după asta, asta va fi responsabilitatea noastră.

Și astăzi de asemenea este responsablitatea noastră! Cum să tragi la răspundere un copil de zece ani? Noi îi arătăm tot felul de deformări la TV, vede iadul care știe că este în familie. Cum să se poarte diferit? Nu este nicio cale.

Cine ar trebui pedepsit? Aceia care sunt responsabili de creștere nici măcar nu sunt părinții. Cum rămâne cu acești sărmani părinți? Ce fel de părinți pot să fie ei? Trebuie să punem ministrul educației și al creșterii în închisoare.

Întrebare: Ai spus că vom ilustra o imagine a unei persoane noi și să educăm generația în conformitate cu această imagine. Ne poți arăta o imagine a unei persoane noi?

Răspuns: Imaginea unei persoane noi este foarte simplă. Este cineva care înțelege responsabilitatea sa personală pentru întreaga societate și trăiește viața societății. Cu alte cuvinte, principalul lucru este să sprijine societate astfel încât să fie tot timpul într-o stare bună.

Asta este. Când va fi o asemenea atmosferă, totul va fi în regulă.

Însă asta trebuie monitorizat! Poliția, ministrul educației și ministrul creșterii ar trebui ca totuși să existe. Creșterea! Până la urma creșterea nu este la fel ca educația.

Și totul, începând de la grădinițe, ar trebui subordonate acestui lucru. Apoi oamenii vor fi sănătoși atât mental cât și fizic.

De pe KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman” 12/17/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: