Singura şansă a lumii

Întrebare: Când va avea munca noastră un impact real asupra motivaţiilor oamenilor de ştiinţă şi cercetătorilor?

Răspuns: Trebuie să îi ajutăm să vadă întreaga imagine. Ei vorbesc deja de semnele unei lumi integrale, dar nu îşi pot aduna observaţiile individual într-un singur sistem, o metodologie unificată.

În plus, le este frică să se adâncească în acest topic, pentru că ideea unei lumi integrale îi duce la o confruntare cu cei care sunt acum la putere. Guvernele actuale acţionează încă în mod egoist şi individualist, eşuând să realizeze că astfel se distrug singure. Politicienilor le lipseşte o percepţie integrală. Contrar lor, oamenii de ştiinţă observă natura şi vorbesc de ceea ce văd. Cine îi aude însă… este altă poveste.

Există o altă problemă: Oricât de frumoase sunt cuvintele spuse de diferiţi experţi şi specialişti, oricât de mult arată ei către interconexiuni şi nevoia de unitate, nu au mijloace pentru a o implementa. Bani şi armele nu ajută aici. Chiar dacă toţi oamenii din lume ar striga: „Da, vrem să fim un oraş global!”, ce se va întâmpla după această declaraţie unanimă spusă de bunăvoie? Nimic, cu excepţia unui război mondial. După ce vor simţi şi mai acut legăturile care ne leagă unul de altul, vor declanşa un război pentru a desface această conexiune.

Oamenii de ştiinţă nu au o soluţie; nu ştiu cum să îl schimbe pe om. Atunci de ce strigă cât de dăunător este egoismul dacă nu au un remediu? Mai demult, doctorii nu spunea pacienţilor care aveau boli terminale. Nu existau metode nici măcar să încetinească progresul bolilor lor şi de aceea o personă era lăsată în întuneric pentru a suferii mai puţin. „Nu pune obstacole în faţa unei persoane oarbe” spune Tora. De ce să revelezi adevărul dacă nu eşti în stare să ajuţi omul să se descurce cu el?

Deci, fără revelarea înţelepciunii Cabala, fără mesajul garanţiei reciproce care să ne preceadă, umanitatea nu are nicio singură şansă să corecteze ceva. Iar asta este problema noastră acum: Cum putem stabili conexiunea cu oamenii şi cum să le explicăm că egoismul se poate corectă şi astfel să corectăm lumea.

Vorbim chiar despre corectarea omului. Nimic altceva nu va ajuta. Mulţi înţeleg deja că tot răul este în natura umană. Totuşi, ei lasă mâinile în jos: „ O fiinţă umană este egoistă şi nu se poate face nimic cu astă.” Dacă nu le furnizăm oamenilor metoda corecţiei egoismului, dacă nu le explicăm că se poate realiza, lumea nu are nicio şansă. Până acum, touşi, am muncit pe şovăielnic…

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/30/2012, “Prefaţă la cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: