Beneficiu De Necontestat

Întrebare: Să presupunem că am anumite resurse pentru a le investi în educație integrală și învățământ. Un oficial guvernamental vine la mine și ma convinge să investeasc  banii într-o anumita școală promițând că în cinci ani va fi diferita față de alte școli. Pe baza a ce criteriu poate fi văzut această diferență?

Raspuns: Un oficial guvernamental sau un manager nu va observa nimic. Un manager gandeste mecanic si egoist , nu poate vedea nimic din interiorul ego-ului său. El este interesat doar de imaginea sa fata de de superiorii sai si de a urca la nivelul următor ierarhic în cadrul piramidei societatii egoiste. El va privi oamenii care se ocupă de educație și de predare integrală ca pe niste personae care studiaza sisteme complet nerealiste; chiar daca se urmareste rezolvarea unor probleme sociale sau probleme emotionale individuale. Lui nu i-ar pasa de asa ceva. El este interesat de cifre: Cât de mult am investit, cat am primit, cât de mult voi pune în buzunar, cat de mult voi plati pentru management? Aceste persoane nu pot gestiona nimic, să nu mai vorbim despre capacitatea de a decide!

Deci, ii cerem sa faca un singur lucru: să ne ajute cu administrația, asta e tot. Avem profesori instruiți, educatori, profesori. Noi am pregatit tot ce este necesar. Putem să lucrăm în acest mediu iar el să ne ajute în furnizarea unelor resurse din mass-media, din televiziunea locală, despre intrarea în școli, universități, etc; noi vom face tot restul. Când veți vedea rezultatele? În cinci săptămâni, nu în cinci ani!

Veți vedea un rezultat imediat, în prima lună a muncii noastre. După o lecție, veți vedea oameni total diferiti. Veți vedea cum se schimbă imediat.

Desigur, aceasta este o actiune mareata, cea de a schimba natura umană, dar schimbările immediate sunt primele. Să presupunem că o persoană este grav bolnava și observați brusc o mare imbunatatire a starii ei, a adaptarii interioare, a înțelegerii,a recunoașterii, a sentimentelor.

Oamenii nu vor mai ieși in piețele orașului pentru a sparge ferestrele . Ei vor începe să mențină un mediu curat și incidența violenței și a criminalității stradale vor scădea brusc.

Vom profita punct de vedere economic, calitativ și cantitativ și apoi vom încerca să investim resursele care au fost salvate datorita educației și învățământului integral.

La început nu avem nevoie de nimic. În câteva săptămâni, fără a investi nimic, veți afla că funcționează: pe un anumit grup, într-o anumită grădiniță, la școală, pe studenți, sau într-un mic cartier. Vom începe cu patru până la cinci locuri în care vom lucra cu oamenii și după câteva lecții, veți vedea ce se întâmplă cu ei și modul în care acestia se schimba.

În același timp, veti fi capabil să calculati cu exactitate profitul economic, să nu mai vorbim de atmosfera buna, care este creata și de toate celelalte lucruri.

Punctul urmarit  nu este beneficiul economic, ci consta in faptul că criza va aduce milioane de oameni în stradă și va trebui să facem ceva cu ei. Acestia nu sunt doar oameni pe care trebuie să ii hrăneasti, deci nu te vor mânca, dar oamenii vor fi uciși, jefuiti, violati și va arde totul în jurul lor. Neavând ce face, ei vor degenera pur și simplu. Noi, pe de alta parte, va oferim alternativa de a ridica oamenii la un nivel superior.

Deci, beneficiul de punere în aplicare si predare a educației integrale este de necontestat.

Din KabTV „Lumea Integrala: Formula de Societate Integrala”, 7/1/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: