“Ce este păcatul?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce este păcatul?

Păcatul este abaterea de la atingerea scopului vieții noastre: să ne bucurăm de conexiunea noastră armonioasă, în echilibru cu natura.

Majoritatea oamenilor consideră păcatul ca o formă de acțiune greșită în raport cu o lege divină. Această viziune are adevăr în ea, totuși preocuparea principală este dacă progresăm sau nu către scopul final al vieții, care ne leagă armonios pe toți, și care ne echilibrează cu natura.

Prin urmare, este important să conștientizăm modul în care toate comportamentele noastre – păcătoase sau pozitive – sunt măsurate în ceea ce privește îndreptarea către scopul vieții noastre.

Când ne putem imagina clar obiectivul pe care natura ni l-a stabilit, atunci putem discuta conduite care ne pot îndruma în mod optim către acest obiectiv, modul în care putem progresa rapid și plăcut spre scop, cu înțelepciune și conștientizare.

Astfel de conduite sunt numite „porunci”, deoarece din punctul de vedere al naturii, este poruncă să ne deplasăm într-un anumit mod către destinația noastră finală.

Prin contrast, conduitele care deviază sau chiar împiedică mișcarea noastră către scopul vieții sunt considerate păcătoase.

Scopul vieții noastre este de a ajunge la un echilibru complet cu forma perfect conectată a naturii. Forțele pozitive din natură ni se dezvăluie din ce în ce mai mult, în funcție de gradul nostru crescut de echilibru cu natura. Ca atare, orice conduită care urmărește un astfel de echilibru cu natura, este considerată „poruncă” și are un efect pozitiv și armonios asupra dezvoltării noastre.

Realizarea scopului vieții noastre este egală cu dobândirea deplină a calităților naturii de iubire, dăruire și conexiune. Acesta este motivul pentru care înțelepții au afirmat că „iubiți-vă prietenul ca pe voi înșivă” este principala poruncă a vieții noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed