“Ce vom face dacă toți chinezii vor vrea să dețină o mașină?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce vom face dacă toți chinezii vor vrea să dețină o mașină?

Nimic nu s-ar schimba în lume și în ecologie, chiar dacă toată lumea ar lua o mașină și chiar mai multe. Să existe șapte sau paisprezece miliarde de automobile private în lume. Nu așa evocăm dezastre ecologice. Acestea sunt declanșate de relațiile umane defectuoase.

Trebuie să înțelegem că dezastrele ecologice au loc nu datorită tehnologiilor noastre și nu la niveluri naturale, vegetale sau animale ale naturii. Acestea sunt cauzate la nivel uman. Noi, la nivelul interacțiunilor noastre, ducem dezastrul la celelalte niveluri ale naturii. Astfel de dezastre în sferele ecologiei, sănătății, depresiei, abuzului de droguri, divorțului și literalmente tuturor celorlalte probleme – provin din natură numai după aceea, pentru a ne determina să înțelegem cauza acestor probleme. Cauza este la un nivel superior. În natură, problema coboară întotdeauna de la nivelul superior la nivelul inferior și de acolo, întregul sistem este pus în acțiune.

Sper că în căutarea mântuirii de aceste dezastre, care ni se par dezastre la nivel egoist, va trebui să ne respingem egoismul și să înțelegem că putem fi în echilibru cu natura la nivelurile mineral, vegetal și animal numai datorită nivelului uman – tratându-se reciproc cu iubire și înțelegere. Vom aduce apoi unitatea naturii în ansamblu și vom atinge echilibrul cu natura generală.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed