“Cea mai eficientă armă a Israelului împotriva Iranului” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel:Cea mai eficientă armă a Israelului împotriva Iranului

„Se pare că regimul sionist a uitat că Iranul este mai mult decât capabil să-l lovească de oriunde”, și-a deschis recent articolul de pe prima pagină Teheran Times, cu o hartă a țintelor împotriva Israelului care acoperă practic întregul teritoriu al țării. Titlul, „Doar o mișcare greșită!”.

Acuratețea țintelor a fost pusă sub semnul întrebării de oficialii israelieni, dar nimeni nu pune la îndoială intenția clară a Iranului de a distruge Israelul. Prin urmare, poporul israelian trebuie să se trezească din somn și să aducă în prim-plan speranța că nu va exista război, nici împotriva regimului ayatollahilor, nici împotriva oricărui alt factor ostil. Următorul război ar putea fi foarte dificil și presupune chiar utilizarea armelor nucleare.

Chiar dacă suntem înconjurați de sentimentul că forțele noastre armate sunt capabile să răspundă rapid oricărui atac, de oriunde ar veni acesta, situația este totuși alarmantă și nu trebuie să rămânem o clipă inactivi. Nimeni nu vrea să vadă imagini cu case distruse, oameni speriați sau femei și copii care țipă. De aceea trebuie să ne gândim serios cum să prevenim ceea ce pare a fi un război iminent. Trebuie să fim în permanență în gardă și vigilenți.

Coeziunea dintre noi ar trebui să fie de o importanță capitală. Nu avem o armă mai puternică decât puterea conexiunii dintre noi. Nu există forță mai puternică decât o legătură strânsă și închegată între oameni, a unui spirit pozitiv care curge între noi ca rezultat al garanției reciproce. Dacă putem să ne învingem dușmanii interiori: polarizarea, diviziunea și egoismul crescând, vom putea preveni orice amenințare sau război.

Poporul Israel are o putere supremă de a ne proteja, dar funcționează doar dacă o trezim printr-o conexiune sinceră între noi. „Când există dragoste, unitate și prietenie în Israel, nici un dezastru nu poate veni asupra lor”, spune Cartea Maor VaShemesh (Lumina și Soarele) și zeci de alte surse antice și „Când există o conexiune între ei și nicio separare de inimi, ei au pace și liniște… Și toate blestemele și necazurile sunt astfel îndepărtate”.

Când mă uit la comportamentul oficialilor guvernamentali și citesc știrile, nu văd că unitatea este considerată o prioritate pentru rezolvarea problemelor noastre în țară și în străinătate. Chiar și cei care sunt conștienți de pericolul care pândește la ușa noastră nu își asumă responsabilitatea socială, casnică.

Existența noastră socială și politică începe cu întrebarea, dacă vom putea să ne ridicăm puțin capetele deasupra bulei noastre de ceartă. Trebuie să realizăm că nu avem altă cale de a ne salva decât să începem să ne apropiem unul de altul, în ciuda simțului nostru natural al distanțării.

Ni se oferă oportunități de corectare de Sus, de schimbare a relației noastre de la înstrăinare la coeziune. Amenințarea din afară ar trebui să ne aducă mai aproape de inima noastră, dar subestimăm mesajul unității și nu suntem pregătiți să-l digerăm, sau cel puțin să-l răspândim și să conștientizăm toată lumea de importanța lui.

În vremuri de război sunt sigur că ne vom uni pentru a fi mântuiți, vom fi frați în nevoie. Dar este o unitate exterioară și temporară din disperare și nu există iubire adevărată în ea. „Ochii înțeleptului sunt în capul lui” (Eclesiastul 2:14), a spus regele Solomon. Așa că totul începe cu conștientizarea nevoii de a întoarce fiecare piatră până când atingem obiectivul nobil de a ne depăși diferențele. Aceasta este corectarea pentru care trebuie să ne străduim, să ridicăm valoarea conexiunii dintre noi și să o facem să se întâmple. Noi, poporul evreu avem o metodă ordonată, moștenită din cele mai vechi timpuri, care așteaptă să o aplicăm pentru pace și liniște.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed