Civilizații extraterestre pe planeta Pământ, Partea 2

Un animal trăiește in acord cu natura sa și nu se schimbă. El se supune instinctelor încorporate în celulele și cromozomii săi și le execută în mod automat. Un animal nu se dezvolta nici pe sine, nici mediul, ci realizează doar programul său intern.

Cu toate acestea, oamenii sunt creaturi care au în ei un program de dezvoltare. Provenim din nivelul animat ca maimuțe, iar maimuțele au evoluat in oameni. Apropo, cărțile cabalistice au vorbit cu mii de ani înainte de teoria lui Darwin.

Oamenii diferă de maimuțe radical, cu alte cuvinte, dezvoltarea noastră este calitativ nouă. Există o forță în noi, numita Creator, care creează o nouă creație plecând de la noi. Această forță trăiește în noi și ne dezvoltă.

Nu există nicio astfel de forță de dezvoltare în orice alt nivel. Materia neînsuflețită nu se schimba deloc. Plantele se schimba ușor, în funcție de perioada anului. Animalele se multiplica si se dezvolta uşor, dar numai în funcție de programul lor intern, în timp ce un om se dezvoltă prin dezvoltarea acestui program în sine!

La urma urmei, un om se dezvoltă în mod continuu. El este complet nou de la un an la altul. Fiecare generație este ca o nouă umanitate. Cum este posibil să se compare omul, care a trăit acum o mie de ani, cu cel de azi? Oamenii moderni au o altă cultură, educație, vedere asupra lumii, percepție a realității, relații reciproce și de mediu. Cine face aceste schimbări? Este forța ascunsă în interiorul nostru numita Creator.

Această forță a creat în mod necondiționat plante din materia neînsuflețită, animalul din planta și oamenii din animale. Aceeași forță acționează acum în noi tot timpul, facilitand dezvoltarea în noi. În caz contrar, chiar și astăzi, am fi fost la fel cum am fost acum intre 10.000 si 100.000 de ani.

Dar noi nu suntem la fel; suntem oameni complet diferiti. Poate că nu ne-am schimbat prea mult în exterior, dar în interior suntem foarte diferiți de oamenii primitiv , în percepția noastră asupra realității și a înțelegerii. Forța care se numește noua creație este actualizată în mod constant în noi, iar acest lucru ne face mai deosebiti decât toți ceilalți.

Prin urmare, nu ar trebui să ne pierdem timpul cu privire la dezvoltarea inanimata, vegetala si animala, cu alte cuvinte, în construirea de case speciale sau chiar în dezvoltarea de culturi distincte, în particularizarea familiei, care se află pe nivelul animal. Să începem să dezvoltam și să dezvăluim în noi înșine această forță care ne dezvoltă!

Poate că atunci, vom fi capabili să o gestionam, să o utilizam și sa o direcționam către diverse forme noi. Să o examinăm și atunci vom afla forma la care ar trebui să se dezvolte și sa promovam exact această dezvoltare.

Cabalistii au recomandat această direcție de dezvoltare pentru noi și orice altă dezvoltare ne conduce întotdeauna la o criza, dezamăgire și in final la moarte.

Din emisiunea de pe KabTV  „O viață nouă” 8/30/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: