Corectarea răului: parcurgând toată calea

O persoană trebuie să descopere întregul vas corupt al dorinței. Dar ea îl descoperă numai dacă vrea să ajungă la daruire, bunătate. Deci, dacă o persoană nu şi-a început activitatea sa spirituală încă şi nu se conectează cu grupul în speranţa de a ajunge la daruire pentru Creator, ea nici nu abordează măcar înclinaţia rea.

Astfel, înclinaţia rea despre care Cabalistii vorbesc nu există în lumea noastră. Dorintele noastre corporale sunt îndreptate către mâncare, sex, familie, iar dorinţele umane sunt îndreptate către bani, respect şi cunoaștere. Pe ansamblu este numit nivelul „animal”.

În ceea ce priveşte înclinaţia rea, începe la un nivel mai ridicat dacă o persoană este înclinată spre iubire, conectare şi garanție reciprocă. Dacă ea acţionează în această direcţie, atunci în aceiași măsura descoperă măsura înclinaţiei rele. În acelaşi timp, Lumina îi este revelată, care evocă în ea dorinţa de a se corecta. În cele din urmă, o persoană vine la o stare în care nu poate suporta răul şi din acest punct sigur începe să-l transforme într-o înclinaţie bună.

Există două niveluri aici: Bina, care înseamnă a dărui în scopul de a darui (corecţia celor 248 de dorinţe) şi Keter, a primi în scopul de a darui (corecţia celor 365 de dorinţe). În cele din urmă o persoană corectează toată înclinaţia rea.

Dar răul este prima dată descoperit atunci când o persoană face primele încercări de a darui. Astfel, înclinaţia rea nu este dezvăluită în lumea noastră, ceea ce înseamnă nu într-o persoană care nu atrage Lumina care Corectează pentru a se corecta. Toate discernămintele care sunt revelate în oamenii obişnuiţi nu au nevoie de corecţie, deoarece aceasta este natura lor. Dorinţele lor şi atributele lor nu se află în calea conectării adevărate.

Adevărul de-abia a fost revelat în aceste zile. În centrul umanităţii sunt Cabalistii (strămoşii) şi noi, Bnei Baruch, suntem în jurul lor. Toţi ceilalţi nu tânjesc după daruire, dar ei vor primi o „iluminare” de la noi şi atunci ei vor înţelege că există o singură cale- conexiunea.

O persoană care încearcă să formeze un sistem de conectare reciprocă este cea care descoperă înclinaţia rea, forţa de rezistenţă, reticenţa ei, şi neplăcerile acestei idei. Deci, dacă o persoană nu descoperă legătura sa cu mediul, cu grupul, ea nu descoperă înclinaţia rea, deoarece acesta este descoperită doar in ceea ce este împotriva separării dintre noi. Deci, este un mare lucru să descoperi toată problema creaţiei, întreaga înclinaţie rea, şi numai cel care avansează în continuare până la Gmar Tikkun (sfârşitul corecţiei), poate face acest lucru.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 10/07/12, „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed