Diferenta fundamentala a unei vieti noi

Diferenta fundamentala a vietii  noi pe care trebuie sa o construim este faptul ca in trecut noi am avansat in mod instinctiv pentru ca am fost condusi doar de forta primirii. Am cautat sa primesc doar, cat mai mult din orice loc.

Si acum trebuie sa dezvoltam o abordare care arata cat mai multa empatie pentru altii, sa ne corectam, sa ne completam si sa ne unim cu ei. Apoi, in mine incep sa lucreze doua forte: cea pe care o dezvolt acum, care este forta daruirii, conexiunea, reciproca participare, si iubirea, si vechea forta a primirii din mine.

Forta primirii nu moare. Nu ramane aceeasi, ci continua sa creasca si sa se dezvolte impreuna cu forta daruirii. Astfel aceste doua forte se completeaza reciproc la gradul uman, si asta imi lasa loc pentru mai multa creativitate.

Aceasta dezvoltare nu actioneaza orbeste; eu nu ma mai misc in directia in care ma impinge egoismul, cand alerg ascultator catre fiecare ispita, in toate directiile. Acum ma dezvolt simtind si intelegand, evaluand constient si critic ce se intampla. Ma corectez combinand cele doua forte, adaugand una la cealalta, alaturandu-ma lor pentru a fi intr-o stare de echilibru tot timpul.

Exista un echilibru in fiecare atom, molecula, sau organism viu. Apoi peste acest echilibru, noi descoperim o dorinta adutionala si ajungem la un echilibru de nivel mai inalt. Astfel, noi evoluam catre o stare mult mai perfecta. Acesta este procesul prin care trebuie sa trecem.

Obiectivul major al acestui proces este sa ne dezvoltam constiinta: ce suntem si in ce sistem putem exista cu adevarat? Apoi, patrunzand in profunzimea propriei noastre naturi prin echilibrul celor doua forte interioare, noi incepem sa simtim straturile ascunse, si spatiile care nu ne sunt accesibile acum.

Apoi, vom intra in sistemul fortelor care sunt deasupra timpului, spatiului si miscarii. Noi vom ajunge la realizarea si implinirea interioara in sentimente si minte, si care nu au legatura cu existenta corpului nostru. In fond, acest lucru are loc doar in realizarea spirituala, in noua constiinta pe care o obtinem. Corpul nostru este doar purtatorul fortelor instinctive initiale, necesare pentru a ajunge la gradul de om.

De aceea noi trebuie sa apreciem aceasta perioada si aceste stari tranzitorii, intelegand unicitatea timpului si conditiilor. Ne-am apropiat de momentul nasterii noastre ca fiinte umane, Adam, „similari” cu natura. Avem in fata noastra o dezvoltare blanda si draguta care include intelegerea si realizarea personala, care ne duce catre o viata minunata fara restrictii.

Din KabTV’ “O Viata Noua” Episodul 12, 1/10/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: