Dincolo de toate religiile din lume

Întrebare: De ce oamenii religioși ai Torei îi atacă pe cei care studiază Cabala?

Răspuns: Este absolut normal că oamenii să nu dorească ca noi să dezvăluim înțelepciunea Cabalei deoarece se elimină dorințele pentru orice altceva. Lumea nu va mai avea nevoie de alte științe sau cultură, poezie sau literatură, balet sau muzică, nimic.

Dobândirea Creatorului oferă omului un sentiment al unei armonii superioare, care îl va umple complet. Toate nișele ascunse ale sufletului vor fi umplute de Lumina Superioară, cu cea mai normală și completă bucurie.

Exact din acest motiv, cei care sunt implicați în tot felul de activități ale științei și artei se opun imediat înțelepciunii Cabalei. Se pare că le luăm mijlocul lor de existența. Lor ce le mai rămâne?

În mod similar, nimic nu va mai rămâne pentru religie, deoarece înțelepciunea Cabalei este o metodă care este foarte direct implicată cu cea mai mare regulă generală, așa cum este în sursele noastre și în Tora, “Sa iubești aproapele tău că pe tine insuti” (Leviticul 19:18). Întrebarea este dacă oamenii religioși respectă această regulă generală și mențin dragostea lor petru cei din jur.

Toate religiile urăsc și au ucis în numele credinței. De mii de ani au ucis oameni în numele lui Dumnezeu. Evident, această atitudine nu este corectă față de oameni; Există o singură Mitzvah (poruncă) divină: “Să iubești pe aproapele tau”. Această este ceea ce forță superioară, Creatorul, cere de la noi toți, iar noi trebuie să respectăm această poruncă.

Dar din moment ce religiile sunt rezultatul ego-ului, acestea sunt angajate în orice lucru posibil cu excepția bunelor relații dintre oameni. Dimpotrivă chiar, religiile incită oamenii împotrivă oamenilor. Astăzi este dificil că omul de rând să înțeleagă acest lucru, dar din moment ce atinge realitatea superioară, înțelege cât de mult este cufundat în ură și cât de mult a fost obișnuit să gândească în felul acesta ca și cum ură ar fi fost un lucru normal.

Toate religiile au crescut ca rezultat al căderii evreilor din nivelul “Sa iubești aproapele tău că pe tine insuti” într-o ură reciprocă, iar de atunci, de acum 2000 de ani, după distrugerea Beit HaMikdash (Templului), a apărut iudaismul modern.Creștinismul a apărut apoi într-o etapă ulterioară, iar în secolul 6 -7 a apărut Islamul. Din momentul în care au apărut până în prezent, fiecare în cercul său separat, else sunt în conflic și se opun una alteia.

A venit timpul ca evreii, creștinii și musulmanii, să se ridice deasupra tuturor religiilor și să se unească într-o singură religie în lume, care există sub Mitzvah de “Sa iubești aproapele tău că pe tine insuti” așa cum a scris Baal HaSulam.

Întrebare: Au reprezentanții religiilor libertate de alegere în asta?

Răspuns: Nu, acest lucru este determinat de programul de dezvoltare. Atât timp cât înțelepciunea Cabalei nu a fost dezvăluită pe deplin, toate religiile vor fi împotrivă ei. Numai după dezvăluirea totală, singură alegere rămasă va fi să fie de acord sau nu cu înțelepciunea Cabalei și să se integreze total în ea.

Întrebare: Cum se raportează religiile la scopul creației?

Răspuns: Religiile sunt necesare pentru descoperirea scopului creației, ca o persoană să poată înțelege înțelepciunea Cabalei din perspective opusă. Religia deschide persoană și o aduce în starea în care începe să simtă, să vadă, și să înțeleagă, că nu este întâmplător ceea ce este și că este parte integrantă din planul acestei lumi.

Este dificil să ne ne imaginăm de cât de jos trebuie să se dezvolte lumea, iar ca umanitatea să se dezvolte, pentru a atinge lumea superioară, este nevoie de multe instrumente cum ar fi: religiile, credința, muzică, psihologia, cultură și știință, orice. Principalul lucru este că omenirea se va află într-o stare în care va fi capabilă să simtă ceea ce înțelepciunea Cabalei poate oferi.

Întrebare: Asta înseamnă cu nu ești împotrivă artei, literaturii și altora asemenea?

Răspuns: În nici un fel; toate acestea deschid oamenii, inclusiv religiile. Au fost date intenționat pentru a dezvoltă umanitatea, și pentru a pregăti gradul de conștientizare a sistemului spiritual.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 15.11.2015

One Comment

 1. Am sa va spun o istoriaoara personala:
  Eram undeva la tara langa Cluj, aveam 13-14 ani, venisem de la scoala si m am simtit epuizata.
  M am asezat in patutul care era in bucatarie jos, si pe fondul umblatului in casa al mamei, al sunetelor care veneau de la mestecatul in oalele de pe soba, in mirosul placut de mancare care se prepara langa soba cu lemne care dadea o caldura placuta, privind sub soba pe licheanul cu lemne la caldurica torcea motanul meu iubit, toata atmosfera placuta m a dus in lumea viselor imediat.
  Pe la vremea aceea nu cunosteam nimic din cate cunosc acum, aveam doar acel sentiment frumos de pace familiala.
  Odata ajunsa in lumea somnului sufletul meu a fost purtat undeva intr un alt plan, si ma aflam afara in spatele casei, era o zi frumoasa de vara, simteam mirosul ierbii, si ai copacilor infloriti, cand din cer a aparut pe un leagan un barbat imbracat intr o camasa lunga alba care stralucea, avea o cingatoare la brau aurie albastruie, leaganul era imbracat in flori, nu mi aduc aminte sa i fi deslusit foarte bine fata, insa mi aduc aminte clar incaltarile lui, erau niste sandale din piele, maro ca cele pe care le purtau romanii pe vremuri, sau iudeii, si am auzit clar o voce puternica,
  In momentul in care s a apropiat de pamant in curtea casei din spate a parintilor mei, mi am dat seama ca era Isus, asa am simtit si am perceput, m am aruncat cu fata la pamant pentru ca stralucea atat de tare si nu ma puteam uita la fata lui, iar el cu o voce pe cat de blanda si pe atat de puternica a inceput a-mi vorbi, in timp ce cu mana dreapta m a atins pe cap si a zis:
  Nu te teme, am venit sa-ti spun ceva, sa le spui ca eu i am iubit foarte mult, si inca i mai iubesc, spune-le ca tot ce mi am dorit de la ei a fost” sa-si iubeasca aproapele ca pe ei insisi”, spune le ca atat e tot ceea ce mi doresc de la ei, sa se iubeasca unii pe altii, si sa se ajute, si eu voi fi mereu cu ei, si nu i voi parasi niciodata. Atat de profund m au atins cuvintele lui incat am fost cuprinsa de o pace si o fericire de nedescris. cand am vrut sa mi ridic privirea se indeparta atunci am zarit ca avea parul negru si barba neagra….si chipul plin de lumina, si am strigat, te rog, nu pleca, nu pleca, mai stai putin…el se indeparta si mi spunea, eu sunt cu voi, mereu, faceti ce v am spus…
  Cand mama a terminat mancarea m a trezit sa mananc, si eram atat de fericita in acel vis incat nu voiam sa ma trezesc, si plangeam, si ziceam, nu, nu, lasa ma, mai vreau sa stau cu el, nu vreau sa ma trezesc, a fost atat de frumos, lasa ma…

  Mult timp dupa acel moment am fost cuprinsa de un sentiment ca trebuie sa fac ceea ce mi a spus, dar mintea umana rationala mi spunea: daca vorbesti au sa te creada nebuna, cine va crede un copil esti dintr o familie saraca, nimeni nu te va lua in seama…

  Imi pare nespus de rau si acum ca nu am facut ce mi a cerut…

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: