Frica – agentul de dezvoltare

Întrebare: Orice simțim ca pe o lipsă provoacă teamă în noi. Poate fi o lipsă de bani, de securitate, de cunoștințe, de sănătate sau de încredere în viitor. Suntem întotdeauna copleșiți de un sentiment de panică interioară, deoarece ne lipsește ceva.

Este posibil să spunem că o persoană se dezvoltă din cauza fricilor?

Răspuns: Da. Ea este un agent de dezvoltare foarte puternic. Baza temerilor este necesitatea de a păstra existența cuiva. Dar ele pot fi controlate.

Întrebare: Este posibil să scapi de frică definitiv?

Răspuns: Nu. Numai dacă închidem mintea. Frica este un instinct de autoconservare.

Întrebare: O persoană nu își poate satisface propriile nevoi. Dar societatea poate. Poți scăpa de frică numai prin comunicarea cu societatea?

Răspuns: Da. Societatea poate oferi unei persoane o astfel de calitate de încredere și sprijin, încât frica să dispară într-o anumită măsură. Este foarte dificil pentru o persoană să facă acest lucru, cu excepția utilizării unei tehnici speciale și numai într-o formă limitată.

Întrebare: Există și așa ceva numită frica pentru ceilalți?

Răspuns: Frica pentru ceilalți este un sentiment de apartenență la ceilalți.

Întrebare: Când o persoană se teme pentru familia sa, este de înțeles. Este posibil să dezvolți un sentiment de frică pentru străini complet?

Răspuns: Da, desigur.

Întrebare: Se pare că o persoană nu are nevoie să scape de frică. Este suficient să orientăm vectorul către ceilalți?

Răspuns: Nu ar trebui să scăpăm de nimic, ci să tratăm corect toate proprietățile corpului nostru.

Trebuie să ajungem la cea mai înaltă simțire generală a spațiului în care ne aflăm, astfel încât, toate proprietățile noastre să provoace în noi capacitatea de a măsura totul, de a simți totul, de a cunoaște totul și, în cele din urmă, de a realiza o simțire integrală, comună a naturii.

Din KabTV „Abilități de comunicare” 07.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: