În Primul Rând Sunt Sentimentele, Mintea Este Secundară

Intrebare: Ce este o realizare integrală și ce este o atitudine integrală?

Raspuns : Discutăm despre o fiintă umană , despre munca sa internă. Atributul nostru este ego-ul, dorinta de a fi umplut. O dorintă ! Prin urmare vorbim despre sentimente. Acestea nu sunt emotii lirice asa cum ne-am obisnuit să credem. Vorbim despre esenta noastră.

Cand lucrez pentru o industrie, pentru o bancă sau orice altceva , vreau să mă simt implinit, să castig ceva, sa ajung să fiu recunoscut, să impresionez, toate acestea sunt sentimente.

Ce altceva poate motiva o persoană dacă nu sentimentele?

Dupa ce a simtit aceasta, el incepe să isi inteleagă sentimentele. Mintea se dezvolta numai in acord cu dezvoltarea sentimentelor si nu invers. Mintea trebuie sa se dezvolte pentru a recepta ce simte o persoană si ce nu simte, ce incă ii lipseste. Mintea opereaza cand simt că am nevoie de ceva ; in ce masură sunt implinit si in ce masura nu. Aici functioneaza uneltele mintii noastre- pentru a obtine ce ne dorim.

Patrunzand adanc in emotiile mele, incep să imi dezvolt mintea si incep să imi simt sistemul de conectare reciprocă cu ceilalti precum si opozitia mea fată de altii. Aici am sansa de a cota aceste sentimente si de a le evalua atat calitativ cat si cantitativ.

Aceasta inseamnă ca o unealta matematica e inglobata in munca mea si incep sa masor lucrurile cu acuratete.

Dar aceaste masuratori sunt in interiorul meu. Daca ii dau cuiva numere precise, el nu mă va intelege; el trebuie sa fie parte a sistemului. El trebuie sa perceapa aceasta in interiorul sau si astfel va simti că l-am masurat in valori numerice.

Din KabTV  „Lumea Integrală: Formula de societate Integrală” 7/1/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: