Înmuierea Inimilor pe calea Luminii

Întrebare: Sunt cei care văd o ameninţare în abordarea lui Baal HaSulam, care preferă internalitatea deasupra externalitatii. Cum este posibil să se ajungă la oamenii care „înclină spre externalitate?”

Răspuns: Naţiunea nu este capabila să înţeleagă ceea ce se referă la esenţa interioară.Formele exterioare o fascinează, şi are nevoie să-şi păstreze ceva. Tu spui: „Concentreaza-te asupra internalitatii si acolo vei descoperi totul.” Dar pentru ei, acest lucru este un nonsens. Nimeni nu lucrează cu inima sa. Este dificil si necesita un anumit nivel de dezvoltare.

Doar acum intrăm într-o perioadă în care noua generaţie va avea necesitatea de a-si dezvolta inima. Până acum a fost „inima de piatră”, iar acum va exista o nevoie de înmuiere a sa, începând din departare. Vorbim despre o mare muncă, de procese pe scară largă prin care avem nevoie sa trecem.

Sperăm că abordarea noastră, îmbibată de iubire şi unitate, ne va ajuta la înmuierea inimilor. Apoi, pe masura ce oamenii avanseaza, vom putea vorbi despre probleme mult mai profunde. La urma urmei, mesajul unitatii primeşte un răspuns numai în inima omului. Chiar dacă între timp, acesta este extern, inima incepe sa lucreze totusi.

Aceasta este calea. De asemenea, dacă deschideţi un loc pentru Lumină în multe inimi, va actiona foarte repede. Este o chestiune de câteva luni. Doar începeti şi veţi vedea.

Asadar, sunt foarte optimist. Dacă vom crea un kit de educaţie şi vom începe să-l distribuim în rândul naţiunii, vom putea vedea deja o imagine complet diferită în acest an. Cel mai important lucru este sa găsim modalităţi corecte şi uşor de înţeles pentru a transfera mesajul, pentru a-i forma de la o lună la alta, astfel încât sa fie mult mai interni. Şi atunci vom reuşi.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 15/01/2012, „Introducere la TES”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: