Jucandu-ne de-a democratia

Intrebare: Sa spunem ca au loc alegeri in Rusia, iar eu urmaresc stirile si primesc informatii despre cine a castigat, cine a pierdut si tot asa. Cum pot face integrala aceasta informatie astfel incat sa completeze intregul tablou?

Raspuns:  Tabloul general te poate ajuta sa tragi concluzia ca societatea este separata, ca nu se vede un sistem corupt in democratie sau absenta lui (care in esenta este acelasi lucr) si nu doar in Rusia dar si in America si la fel de bine in toate celelalte tari.

Daca nu putem ajunge la o intelegere comuna a situatiei noastre si cum ar trebui sa avansam, atunci aceasta vorbeste doar despre lipsa conexiunii dintre oamenii din societate. Imaginati-va ca un mare numar de societati este fortat sa existe intr-un singur teritoriu, sub un singur “acoperis,”  sub care sunt acum divizate intr-un numar enorm de parti sau de structuri mafiote.  Fiecare dintre ele, in mod firesc, doresc sa isi sporeasca influenta in detrimentul celorlalti sa inhate o bucata din placinta comuna ( nu conteaza cum si de la cine, chiar daca aduce beneficiu sau stricaciune) adica fiecare dintre ele ia in considerare doar propriul interes.

Si asta e numita “democratie,” cand eu ma gandesc doar cum sa ies castigator si sa zdrobesc pe oricine altcineva? Totusi asta este  ceea ce gandeste fiecare. Ei nu sunt uniti de o idee comuna, foarte simplu fiecare are propria sa parere despre cum sa avanseze. Totusi ei pot lucra in armonie. Ce fel de guvern va fi daca este din nou construit pe lupta? Asta e ceea ce numim democratie? Unde este democratia?

Democratia poate exista doar cand publicul este educat, atunci cand are o intelegere a gradului urmator. Si acest grad urmator nu este modul care poate fi vazut intr-un fel de catre o parte si in alt fel de catre alta parte, ci este modul care ne conduce  catre unificarea cu natura, indreptat spre o societate integrala.

Agenda tuturor partilor ar trebui sa fie studiul societatii integrale. Trebuie sa directionam oamenii catre asta. Apoi ne vom simti confortabil si vom obtine starea optima in sanatatea nostra, in studii, in viata de familie – in orice, deoarece va corespunde naturii.

De aceea haideti sa cadem de acord ca asta e scopul nostru. Dar starea noastrea prezenta este rea si fiecare intelege asta mai mult sau mai putin. Cum ne putem aduce pe noi insine in directia acestui scop sa ne tragem spre el cat de aproape cu putiinta? Ce oportunitati, teorii si fundatii avem noi pentru asta?  Si aici vom lucra constructiv unul cu celalalt, completandu—ne reciproc. Vom argumenta, dar scopul nostru  va fi, devenirea unei societati integrale si vom actiona numai de dragul dobandirii acestui scop.

Daca nu actionam corespunzator, vom observa cum toata aceasta stare se va distruge. Guvernul ne arata un exemplu de protectionism conform fiecarei parti a societatii si intre guverne in relatia unuia cu celalalt.

Dintr-o “Discutie despre Educatia Integrala”#5, 13/12/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: