Lasă Lumina Superioară să îţi fie învăţător

De ce trebuie să ne tratăm frumos unul pe celălalt? Trebuie să o facem numai pentru a obţine adeziunea cu Creatorul. De ce vin la grup? Numai de dragul Creatorului.

Dacă am alte motive, atunci sunt la fel ca şi comuniştii din Rusia, care au construit o societate a viitorului pentru propria plăcere. De aceea, ei încă suportă consecinţe şi în ziua de astăzi. Singura soluţie de a se corecta este prin foc cu foc, adică cu un tip corect de comunism – Cabala.

Creatorul trebuie să fie scopul nostru! Altfel, lovituri groaznice ne aşteaptă. Exemplu este Rusia, care a investit eforturi gigantice, mijloace şi bani şi le-a făcut subiectul discuţiilor peste tot: la radio şi la televiziune, în grădinţe, şcoli, cântece, jocuri şi în tot ceea ce a făcut poporul. Toate acestea au îndrumat poporul să facă un singur lucru: Haideţi să ne unim şi să fim prieteni!

Dar uitaţi-vă la ce s-a întâmplat. Omul nu a acceptat nimic din asta şi totul s-a transformat imediat în egoism, chiar dacă părea o educaţie bună, corectă, care învăţa pe toată lumea: Haideţi să trăim în pace, împreună, ca o singură familie.

Dacă Creatorul nu stă în fruntea a totul, fiind sursa Luminii care schimbă persoana, atunci care este folosul cuvintelor goale? Ele nu se potrivesc cu faptele reale!

Ca rezultat, a devenit necesar ca persoana să urmeze calea în mod coercitiv, prin pedeapsă, opresiune şi forţă. Trebuie să tragem concluzii din asta, să realizăm care este educaţia corectă şi cum să o aplicăm până în cele mai mici detalii.

Singura modalitatea de a educa pe cineva este prin exemple. Şi nu arăţi doar exemplul personal, pentru că dacă un copil învaţă să se comporte ca tine, nu va fi o corecţie interioară; el te va imita pur şi simplu. Mâine va vedea un exemplul rău şi, de asemenea, îl va copia şi pe acesta.

Pe de altă parte, dacă se corectează el însuşi şi înţelege atunci este deja protejat până la acel nivel.

Din partea a patra a  Lecţiei zilnice de Cabala 11/29/10, “Trup si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed