“’Milionarii patrioti’ solicită departamentului impozit pe avere să-i taxeze mai mult” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “’Milionarii patrioti’ solicită departamentului impozit pe avere să-i taxeze mai mult

Potrivit Reuters, un grup de peste 100 de miliardari și milionari care se autointitulează „Patrioţii Milionari” a lansat un apel către politicieni și liderii de afaceri pentru a-i face să plătească mai multe taxe. Potrivit grupului, „cei ultra bogați nu sunt forțați în prezent să-și plătească partea”. Poate părea foarte generos, dar cred că ar trebui să ne uităm de unde și-au luat miliardele – de la noi ceilalți, oamenii obișnuiți, care plătesc cota echitabilă de impozite, precum și cei care îi îmbogățesc pe cei deja bogați. Mai mult, de ce nimeni nu se întreabă de ce acei super bogați nu plătesc mult mai multe taxe decât noi, iar unii dintre ei nu plătesc aproape deloc?

Omenirea ar trebui cu adevărat să pună ordine în treburile sale. Cum se poate ca o persoană să aibă miliarde, dacă nu mai mult, și să plătească taxe puține sau deloc? Acești moguli au înființat organizații și folosesc manevre fiscale pentru a se sustrage de la impozite, în timp ce noi ceilalți plătim impozit pe venit de 20-40%. Unde este logica aici?

Povestea menționează un studiu realizat de “Patrioţii Milionari” împreună cu Oxfam și alte organizații non-profit. Studiul a concluzionat că „un impozit progresiv pe avere care începe de la 2% pentru cei cu peste 5 milioane de dolari și care crește la 5% pentru miliardari ar putea strânge 2,52 trilioane de dolari, suficient la nivel global pentru a scoate 2,3 miliarde de oameni din sărăcie și pentru a garanta asistență medicală și protecție socială pentru indivizi care trăiesc în țări cu venituri mai mici”.

Cu alte cuvinte, în timp ce oamenii obișnuiți plătesc un sfert sau mai mult din venit în impozite, cei bogați plătesc până la 5% și se așteaptă la recunoştinţă. Priviți doar acest fragment din poveste: „De-a lungul celor doi ani de pandemie, averea celor mai bogate 10 persoane din lume a crescut la 1,5 trilioane de dolari – sau cu 15.000 de dolari pe secundă”.

Cred că adevărul este că bogații știu că situația actuală este atât de inacceptabilă încât se va întoarce împotriva lor. Pentru a preveni o pierdere și mai mare, ei se oferă să „dea” câteva procente. Ce „sacrificiu”! Tremur de uimire!

După cum văd eu, ar trebui să existe o taxă progresivă, aplicată retroactiv, care percepe până la nouăzeci la sută de la bogați. „Oferta” lor este ipocrită, sordidă și nu cred că merită vreo laudă pentru aceasta sau vreo scutire de la datoria lor de a împărtăși povara comună a problemelor lumii. Ei nici măcar nu-și pot imagina cum arată restul lumii la ceea ce oferă. Nu este nimic mai mult decât un ultim efort de a-și salva pielea, după ce au încercat orice altceva.

Este timpul ca omenirea să treacă la un alt nivel. Trebuie neapărat să ne întrebăm pentru ce merită să trăim și pentru ce nu. Acesta este motivul pentru care vedem atât de multă corupție și rău în lumea de astăzi – pentru a ne ajuta să facem verificările mai rapid și mai clar.

Magnații, care înainte simțeau că sunt în vârful lumii, simt acum vânturile schimbării. Oamenii încep nu doar să își dorească, ci și să ceară echilibru în societate, în care toată lumea este tratată corect. Într-o astfel de societate, liderii opiniei publice, „idolii”, vor fi cei care vor ajuta la unirea oamenilor și la stabilirea coeziunii și a responsabilității reciproce în comunități și societăți, iar egoiştii bogați și celebri vor fi retrogradați.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed