“Moştenirea Angelei Merkel” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinMoştenirea Angelei Merkel

În luna septembrie care vine, cancelarul german Angela Merkel va demisiona după ce a ocupat funcția de top din noiembrie 2005. În perioada lui Merkel, Germania a devenit mai deschisă și mai puțin calmă, mai diversă din punct de vedere demografic și politic, dar mai puțin bogată.

Mulți ani, Merkel a fost considerată una dintre cele mai puternice femei din lume. Criticii au acuzat-o că și-a distrus partidul, Uniunea Creștin Democrată, renunțând la ideologia social-democrată în favoarea unei poziții de stânga, inundând Germania cu imigranți ilegali, împărțind Europa și, mai târziu, gestionând greșit criza Covid-19.

Cu toate acestea, în opinia mea, există câteva lucruri bune de spus despre ea. Ea a apropiat America și Rusia. De asemenea, ea nu a căzut în conflicte dure cu Franța sau Marea Britanie, în ciuda faptului că în timpul ei, Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană. Legăturile sale bune cu KGB-ul rusesc din vremea când Germania era încă împărțită între Vest și Est a ajutat-o să-și manevreze abil legăturile cu Moscova și, în general, cred că a făcut multe lucruri bune pentru Europa.

Putem găsi întotdeauna motive pentru critică, dar nu cred că asta este de ajutor. Cred că va fi bine dacă succesorul ei va lua aceeași direcție pe care ea a propus-o.

Angela Merkel a fost, de asemenea, criticată pentru creșterea antisemitismului în timpul mandatului său. Deși este adevărat că din 2005, când a preluat funcția, antisemitismul s-a intensificat enorm în Germania, nu cred că este vina ei că s-a întâmplat acest lucru.

Antisemitismul a crescut în toată Europa și SUA de mulți ani și niciun șef de stat nu poate face nimic în acest sens. Este pur și simplu chemarea orei pentru creșterea antisemitismului. Totuși, dacă insistăm să indicăm un vinovat în această periculoasă dezvoltare, noi evreii ar trebui să arătăm către noi înșine și la comportamentul nostru unul față de celălalt.

Așa cum am elaborat în ambele cărți, Ca un mănunchi de trestii și Alegerea evreiască, ura faţă de evrei crește atunci când crește ura evreilor faţă de evrei și nu de la sine. Există motive profunde care explică modul în care se întâmplă acest lucru și de ce, dar acestea depășesc scopul acestui articol. Sunteți binevenit să citiți cărțile mele și să înțelegeți mai bine acest proces.

O altă problemă care a „acordat-o” pe Merkel cu reacții extinse, inclusiv din partea mea, este criza refugiaților. Cu toate acestea, și aici nu cred că este un lucru personal, ci pur și simplu zeitgeistul, dacă vreți. O persoană nu poate schimba spiritul vremii; este mai degrabă timpul care aduce persoana și „vorbește” prin acea persoană. Acesta este motivul pentru care este scris: „Inima împăratului este precum cursurile de apă în mâna Domnului; El le întoarce oriunde dorește ”(Prov. 21: 1).

Acum se pare că El o întoarce într-o nouă direcție. Judecând după evenimentele climatice, politice, militare și internaționale din această vară, un viitor volatil așteaptă omenirea. Îl vom trece cu succes numai dacă învățăm să cooperăm. Dacă menținem atitudinea individualistă și evităm nevoia de responsabilitate reciprocă, ne așteaptă un viitor sumbru.

Pentru a deveni mai responsabili unul faţă de celălalt, vom avea nevoie de noi lideri și noi perspective – mai incluzive decât abordarea noastră actuală. Dacă astfel de lideri vor apărea, ei vor conduce omenirea către un viitor fericit. Dacă nu vin astfel de lideri, vom ajunge totuși la acest viitor fericit, dar va trebui să trecem prin iad pentru a ajunge acolo.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: