Nasterea Constienta A Umanitatii

Urmatorul nivel a dezvoltarii este numit „Uman” insa el nu se refera la corpul fizic si nu este nivelul pe care l-am creat in civilizatia noastra. In fond, civilizatia noastra este construita pe satisfacerea dorintelor animale: mancare, sex, camin, familie, faima, putere si cunoastere. Nici una dintre aceste dorinte nu depaseste nivelul satisfacerii nevoilor corporale.

Este crucial pentru noi sa ne ridicam deasupra acestor nevoi corporale la un nivel spiritual si sa obtinem esenta omului. Aceasta este urmatoarea faza a dezvoltarii cu care se confrunta umanitatea in prezent. Tranzitia rapida depinde de masura in care ne ajutam sa ne nastem in acest nou regat, la acest nou nivel. Altfel toata umanitatea va experimenta in acest proces al nasterii dureri teribile, care vor fi sangeroase si violente. Pana la urma ne vom naste la acest nivel. Insa, daca avansam in mod constient spre acesta, vom ajuta la procesul nasterii exact asa cum o face noul nascut. Mama il impinge si el o ajuta.

Astazi natura ne impinge sa ne nastem prin presiune si criza. Cuvantul „Criza” tradus din limba greaca inseamna „nasterea a ceva nou”. Nu este o cadere, ci mai degraba este revelarea a ceva nou, care desigur este insotit de durerile nasterii. De aceea noi trebuie sa contribuim la propria noastra nastere.

Este o nastere adevarata si speciala. In trecut nu eram implicati in mod constient in avansarea noastre, noi eram pur si simplu impinsi de natura si am avansat in mod egoist. Acum ne ridicam deasupra egoismului animal, deasupra nivelului nostru si intram in mod constient la urmatorul nivel unde vom reprezenta o umanitate integrala. Lucru care este revelat astazi prin chemarea naturii, prin presiunea exercitata si care ne arata ca suntem interconectati. Astfel noi obtinem echilibrul si armonia totala cu natura. Ceea ce este cu adevarat o nastere sanatoasa si constienta a umanitatii.

Din “Discutie despre Educatia Integrala” 29/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: