Nevoia urgentă de o metodă educaţională

Întrebare: Ar trebui să începem educaţia Cabalistă pentru copii noştri, să-i facem un exemplu pentru lumea exterioară, sau suntem gata să ne adresăm lumii exterioare, şi singura întrebare este cum să ne raportăm la aceasta?

Răspuns: Părinţii trebuie să-şi educe copii, asta este determinat de natură. De aceea, dacă,  părinte fiind, înţeleg că cel mai mare cadou pe care i-l pot dărui copilului meu este conexiunea cu Lumina, Creatorul, forţa ce îl protejează şi îl ridică la cel mai înalt nivel, forţa ce îl însoţeşte în lumea asta şi în următoarea, cu siguranţă voi dori să-i dăruiesc copilului meu acest suport, acest scut.

Vreau ca copilul meu să fie crescut de Lumină, nu de un profesor oarecare. În primul rând vreau să-i dau o educaţie spirituală şi, în plus, poate studia într-o şcoală sau universitate. Nu îmi pasă dacă devine lucrător plătit cu ora sau profesor; ceea ce îmi pasă este bagajul spiritual cu care îşi încheie viaţa, dacă va fi fericit în viaţa sa, dacă va şti pentru ce este viaţa sa.

De aceea, o educaţie spirituală este incomparabil mai importantă decât una materială, ce îşi schimbă direcţia o dată la câţiva ani. În aceste zile, când o persoană îşi termină educaţia, este forţat să înceapă imediat de la început. Lumea este în pragul revoluţiei informaţionale.

Să ne educăm mai întâi copii şi să diseminăm sistemul de educaţie spirituală cu ajutorul lor, sau să cultivăm educaţia spirituală direct în lume? Trebuie să dezvoltăm educaţia spirituală acum, fără întârziere. Va trece mult timp până când copii noştri vor creşte şi vom putea să îi prezentăm întregii lumi. Pregătim deja materiale despre educaţia spirituală, fără nici o legătură cu copii noştri, şi le răspândim în toată lumea, în toate limbile, prin diferite organizaţii non comerciale.

Ne educăm copii şi suntem bucuroşi să vedem copii din alte ţări că ni se alătură virtual sau că participă în taberele de vară pe care le organizăm. Trebuie să vedem rezultatele educaţiei Cabalistice la copii noştri.

O vedem deja, dar nu e suficient să ne adresăm lumii şi să le arătăm tuturor ce se întâmplă aici. În 2-3 ani de acum în colo, vom putea arăta copii de cinci-şase ani care gândesc corect, copii de unsprezece-doisprezece ani cu personalităţi mature care înţeleg ce se întâmplă în lume,şi copii de cinsprezece-şaisprezece ani ce termină universităţi, apoi vom avea ceva ce putem arăta lumii.

Din Lecţia 6, Congresul WE! 4/3/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed