Nu prin cantitate, ci prin calitate

Întrebare: Nu mulţi sunt atraşi de înţelepciunea Cabalei astăzi. Ar trebui să ne aşteptăm la trezirea de noi puncte din inima în functie de diseminarea noastră?

Răspuns: Nu am un răspuns exact pentru această întrebare. Nu vreau să spun nimic despre care Cabalistii nu au scris. Dar ar trebui să înţelegi că există un erou în cantitate şi există un erou în calitate. Se spune: „Voi sunteți cei mai puțini dintre toți oamenii.” Deci, în viitor, vor mai fi, încă putini oameni, la fel ca membrii grupurilor noastre din toată lumea şi, de asemenea, „fani”, cercuri exterioare, care nu sunt destinate înţelepciunii Cabalei în mod direct, dar care ascultă şi ne susţin şi se simt aproape de noi.

Suntem foarte puţini, dar tari şi puternici în înălţime, în înţelegere, în recunoaştere, în legătura noastră cu Dumnezeirea. Prin noi, ca prin fulger, forţele vor curge în jos la pământ, recomandările, planurile si evenimente pentru publicul larg. Apoi, când nu vor avea de ales, sau poate pentru că ne-ar putea crede, oamenii se vor obișnui cu mesajul nostru.

Dacă există o persoană însemnată care conduce un grup de oameni orbi, Baal HaSulam spune ca-l pot urma şi să fie siguri că vor atinge scopul. Nu cred ca se va schimba nimic serios în acest scenariu.

Noi oferim cursuri si ținem mese rotunde, cursuri deschise, dar nu în scopul de a aduce oamenii mai aproape, nu în scopul de a-i atrage la liniile noastre. Dimpotrivă, noi ar trebui să lucrăm pe „teritoriul”lor, şi să le transmitem metoda generală „populară” de corecție a lor şi nu metoda noastră specială. Masachim (ecrane), Lumini, vase, Partzufim, restricţii, toate acestea nu sunt pentru ei. Oamenii trebuie doar să ştie despre legătura generală, care le-ar uşura viaţa corporală.

Acesta este mesajul nostru pentru public. Noi nu ar trebui să „injectăm” Cabala şi materialele înalte în ei. Noi ar trebui să vorbim cu oamenii la nivelul ochilor, la „pulsul inimii lor,” despre ceea ce-i îngrijorează: educaţia copiilor, necazurile de zi cu zi, etc.

Trebuie să subliniem şi să evocăm deficiențele lor un pic și să le arătăm că-i putem calma și împlini prin metoda noastră.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 1/08/12  „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed