O Majoritate a societatii si cativa Alesi

Rabash, Scrieri, Vol.3, Dargot Sulam-Treptele Scarii, Articole, pg. 1774 (prescurtat) : In ceea ce priveste realizarea spirituala, societatea este impartita in – majoritate si cativa alesi. Majoritatea trebuie sa fie educata, invatata cum sa respecte mecanic Tora si poruncile. Educatia pe care o persoana o primeste, o obliga sa efectueze aceste actiuni.

O persoana  justifica actiunile sale, cauza realizarii lor, prin citarea modului in care a fost educat, care include obiceiurile, conventiile invatate de la mediul in care a fost crescut. Acesta este motivul pentru care educatia, obiceiul, nu permite ca o persoana sa se abtina de la pastrarea conventiilor, intrucat obiceiul devine o a doua natura. Prin urmare, toate obiceiurile, cuvintele si actiunile pe care o persoana le dobandeste, ca rezultat al educaţiei nu sunt dificil de observat.

Cu toate acestea, daca o persoana doreste sa efectueze actiuni cu care nu a fost obisnuit in copilarie, apar intrebari ale corpului, de orice fel, pana si despre cele mai marunte actiuni: De ce faci asta? sau, cu alte cuvinte, Ce te determina sa le faci? Daca individul nu primeste sprijin din partea mediului, el trebuie sa caute sprijinul, in Creator.

Acesta este motivul pentru care, o astfel de persoana este aleasa si nu face parte din majoritate. El are nevoie de sprijinul Creatorului, astfel este spus, Cel care vine sa se curete pe el insusi (de egoism), primeste ajutor de Sus. El este in imposibilitatea de a primi ajutor de la mediu si, prin urmare constrange ajutorul sa vina de Sus.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed