O mina de aur a relatiilor bune

Întrebare: Ai dat ca exemplu că într-o societate integrala, în timp ce torn o cana de ceai pentru mine, mai întâi trebuie sa ma asigur că toată lumea are ceai. Cum ar trebui să înţeleg acest lucru?

Răspuns: Am dat ca exemplu că jumătate din lume este moarta de foame, în timp ce cealaltă jumătate arunca două treimi din ceea ce consumă. Deci, de ce ar trebui să trăim într-o astfel de lume? Nu de aici vine teroarea, toate celelalte problemele şi războaie, risipirea fara sens a energiei, poluarea naturii?

Întrebare: Dar acum, dacă vreau să beau un pahar de apă, cum ar trebui să acţionez în mod corect, ca in exemplul tau?

Răspuns: Să studiem cum sa fim preocupati unul de altul în cadrul grupului nostru. După aceea, ne vom muta de la grup la natiuni si vom incepe sa construim sisteme relaţionale intre ele, care ne vor permite să progresam spre o viaţă mai echilibrată.

Evident, dacă torni un pahar de apă pentru tine, atunci vei intreba pe cei din jurul tau dacă doresc o băutură. Nu vei imparti apă pe strada. Apa va ajunge acolo datorită faptului că vom construi sisteme speciale pentru acest lucru.

Dar vreau ca ei să fie acolo! Dupa cateva mici schimbari care au loc în mine, o înţelegere obtinuta prin intermediul cursului şi după studii practice, sunt de acord că societatea trebuie să devină mai echilibrată şi să ajungă la un standard mai mult sau mai puţin asemănător de viaţă.

Ca o primă etapă, să aranjem ca toată lumea să aibă un set necesar de lucruri: X, Y, Z. Vom stabili un obiectiv, astfel incat în cinci ani vom oferi la toată lumea un acoperiş deasupra capului, un necesar de haine, alimente şi tot ceea ce este necesar pentru casă.

Noi oferim toate acestea pe baza surplusului, pentru că dacă faci un calcul se va dovedi că avem 90% peste ceea ce avem nevoie. Dacă te iubesc, atunci poti veni să iei jumătate din hainele din garderoba mea. Crede-mă, nu voi regreta. Sau, as putea lua un salariu cu 10% mai mic de dragul altcuiva şi, de asemenea, nu mi-ar parea rau.

Astfel de sisteme trebuie să fie construite pe scara guvernamentala şi mondiala, dar nu prin forţă, nu sub constrângere, ci prin educaţie preliminară. Bolşevicii o dată au încercat să impună acest lucru prin forţă şi toată lumea ştie ce a iesit din asta. De aceea oamenii trebuie mai întâi să fie educaţi în scopul de a obţine sprijinul lor pentru ceea ce facem.

De fiecare dată trebuie să demonstram rezultatele pozitive pe care le-am atins: unde sunt bogatii care se sacrifica pentru ceilalţi, unde sunt cei săraci care primesc, cat de echilibrat este totul şi cat de fericita este toată lumea. Datorită ingrijirii reciproce, vom fi capabili sa scapam de surplusurile de care nimeni nu are nevoie. Ne vom opri sa producem mii de medicamente inutile, care sunt acum produse de cineva de dragul propriului profit şi care otravesc umanitatea.

De ce ar trebui să aruncam asa sume uriaşe pearme, serviciul militar şi mult mai mult? Există numeroase lucruri pe care le vom avea de corectat acum, cand am ajuns la această nouă eră. Nu vom putea continua în acest fel. Criza ne va conduce la o astfel de stare, in care va trebui sa ne strangem curelele. Nu vom avea mijloacele de a sprijini sistemele excesive, egoiste pe care le-am construit. Acesta este motivul pentru care suntem afectati de criză şi începem să cadem.

Trebuie să aratam acest lucru împreună: ce rău ne facem ca un rezultat al nepasarii unuia pentru celălalt şi ce comoara ne este dezvaluită datorită relaţiilor noastre bune, o mina de aur a relaţiilor bune.

Cu toate acestea, în primul rând, educaţia integrală este necesara. Ideea nu este de a redistribui surplusul şi de a compensa lipsa. Ideea este că există o tendinţă internă şi ne-a adus la necesitatea de a ne uni. Reţeaua, care ne uneste pe toti, este dezvaluita; ea ne obligă să fim în relaţii bune.

Din acest motiv, criza globală comună are loc la toate nivelurile activitatilor noastre, în tot ceea ce ne conecteaza unul cu altul. Criza este lipsa conexiunii corecte între oameni. Aceasta este explicaţia pentru toate crizele separate: în familie, educaţie, cultură, în toate, iar acum in economie. Datorită legăturilor greşite dintre noi, suferim cu totii.

Aceste crize, care sunt conexiunile externe dintre noi, nu se vor îmbunătăţi până când nu vom investi sincer în ele şi nu vom construi încrederea unul în altul. Numai atunci vom fi capabili sa dezvoltam sisteme care ne vor conduce la echilibru.

Vedem că există o formă globală, integrala care este dezvaluita în lumea noastră externă, precum şi în starile noastre interne. Adica, nu avem unde să fugim. Nu degeaba am intrat în această criză; nu mai putem sa ne dezvoltam pur şi simplu sub presiunea naturii.

Acum am intrat intr-o astfel de situaţie incat, atâta timp cât omul nu se gândeste la asta şi nu-si descopera răul, nu decide că trebuie să se schimbe si nu vede asta ca o alegere între viaţă şi moarte, până cand asta nu se întâmplă, nu va fi de acord cu o educaţie nouă . El trebuie să vadă că nu există nici o cale de iesire şi că trebuie să se educe intr-un mod nou şi sa construiasca noi sisteme.

Apoi începe să caute, ce îl poate ajuta? În acest moment, toată lumea trebuie să aibă un cuvânt de spus: psihologii, care vor consilia munca intr-un grup, sociologii, politologii, pedagogii, educatorii si instructorii de sport. Avem nevoie sa construim astfel de sisteme, in care o persoană începe să înţeleagă nevoia de schimbare pe baza cunoştinţelor dobândite şi el sau ea sa ştie cum să realizeze schimbările in mod practic. În acest scop, este necesar să se asigure un loc pentru educaţie.

Din Emisiunea KabTv  „O nouă viaţă”, episodul 6, 03/01/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: