Obama – interzicerea armelor de foc

Întrebare: Într-o emisune în direct, președintele Statelor Unite, Barack Omaba, a vorbit despre necesitatea introducerii reglementărilor stricte cu privire la vânzarea armelor de foc, de a înăspri controalele și interzicerea de a cumpăra arme pe internet.

Răspuns: Ce se va schimbă în cazul în care se interzice vânzarea armelor? Există deja un număr mare de arme în mâinile oamenilor? Este dificil să faci rost de o armă?

La urmă urmei, este ușor ca cineva să cumpere o armă. Odată am fost într-o pivinita în New York, unde s-a dovedit că vindeau arme, inclusiv tunuri mici. Va rog, cumpărați. Nu există nici o cerința sau interdicție: doar să aveți banii.

Întrebare: Adică interzicerea armelor de foc nu reprezintă soluția pentru criminalitatea ridicată din America?

Răspuns: Cu siguranță nu este. Nu există nici o legătură între ele.

Crimele în masă sunt rezultatul lipsei de educație corecte a populației. Dacă nu există educație, nici legile nu sunt de ajutor, chiar dacă atribui un polițist fiecărui cetățean după aceea și el va fi implicat în asta.

Trebuie să formăm oamenii de la vârstă fragedă, să facem într-adevăr în așa fel încât tinerii să crească și să ajungă ființe umane, să înțeleagă cum să comunice corect unii cu alții. Este necesar să îi învățam ce înseamnă răbdarea. Să presupunem că țipă la mine în timp ce eu ascult într-un mod relaxat, zâmbind în schimb având grijă să dezaprob atitudinea lor. Este necesar să îi învăţăm în acest fel.

Este necesar să îi învățam psihologie, să descopere naturaumană, sistemul relațiilor reciproce dintre noi, cum să coopereze reciproc unii cu alții și cum să transforme orice situație astfel încât să fie bine pentru el cât şi pentru celălalt, deoarece, din şi acesta va adopta același răspuns.

Întrebare: Vreți să spuneți că punctul de plecare este educația?

Răspuns: Educația este singurul răspuns. Situațiile vin din răul latent din fiecare om care nu este echilibrat.

Educația este cel mai important lucru. Educația nu constă în a asculta lecturi plictisitoare, ci obținerea educuatiei corecte prin instruire practică, în special prin adoptarea de jocuri situaţiile din viaţă. În acest fel omul se obişnuieşte să se joace cu egoismul celorlalți în tot felul de situaţii. Şi așa totul fi bine.

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 06.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: