“Pământul nu ne vrea aici” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinPământul nu ne vrea aici

Smoke rise from burnung trees after a large forest fire broke out west of Jerusalem. Israeli police said that evacuations had begun in several villages affected by the flames and roads were being blocked off.

În ultimele trei zile s-a produs un incendiu masiv de pădure (în proporții israeliene) care a izbucnit pe dealurile din jurul Ierusalimului. Incendiul este deja cel mai mare din ultimele decenii și poate cel mai mare de la înființarea statului Israel. Există zvonuri despre cum a început acest incendiu, dar există un singur motiv pentru care a devenit atât de mare: pământul nu ne vrea aici. Dacă facem ceea ce trebuie să facem în țara Israelului, vom primi și un „tratament” diferit de la pământ. În caz contrar, ne va respinge și ne va scoate afară.

Este vară, iar vara este timpul focului. În această vară au existat incendii fără precedent în toată lumea. Cu toate acestea, în timp ce incendiile din întreaga lume se produc mai ales în mod natural, majoritatea incendiilor care izbucnesc în Israel sunt rezultatul incendierilor comise de dușmanii noștri.

Cu toate acestea, nu orice incendiu devine un incendiu forestier atât de important ca acesta. Nu este o coincidență; solul în sine ne spune să plecăm; ne-am epuizat timpul de bun venit.

Am venit aici, în mod specific în această țară, țara lui Israel, pentru a fi poporul lui Israel, oamenii care poartă deviza „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” ca o coroană peste cap. Lumea a susținut venirea noastră aici. A votat în favoarea venirii noastre aici la 29 noiembrie 1947. Dacă votul s-ar desfășura astăzi, nimeni nu ar vota în favoarea noastră.

Am epuizat sprijinul lumii prin insistența noastră asupra certurilor interne, în loc să formăm o națiune unită, care să dea un exemplu de depăşire a diferențelor prin iubire. În loc să ne trăim moștenirea, am devenit un exemplu opus. Acesta este motivul pentru care lumea s-a întors împotriva noastră.

Acum, pământul însuși ne-a întors și el spatele. Ne va face viața aici progresiv insuportabilă. Și vecinii noștri ne vor bântui cu sprijinul lumii și vom simți că nu avem unde să ne întoarcem decât unul față de celălalt.

Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să devină atât de grave. Am simțit întotdeauna că unitatea ne va ajuta să trecem prin orice. Acesta este motivul pentru care ne-am unit întotdeauna când a izbucnit războiul și dușmanii noștri au căutat să ne împingă în largul mării. Acum, că viața noastră de zi cu zi devine ca un război, trebuie să continuăm să folosim această tactică sau viața noastră va deveni o bătălie pierdută.

Nu trebuie să ajungem la asta. Dacă folosim crizele ca trambuline pentru a ne spori unitatea, vom vedea că acesta este motivul pentru care în primul rând toate acestea se întâmplă.

Israelul este întotdeauna în centrul atenției lumii. Dacă ne unim în fața greutăților, și lumea se va uni în fața greutăților. Dacă lumea se unește în fața greutăților, va depăși orice și viața oamenilor va fi pașnică și cu sens.

Apoi, lumea va ști că a fost corect când ne-a pus împreună în țara noastră, că am câștigat dreptul de a fi aici. Și atunci pământul ne va întâmpina – copiii ei de mult pierduți, care au fost plecați de secole din cauza propriei lor diviziuni.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed