Plăcerea și goliciunea

Întrebare: Care este beneficiul oamenilor care se dezvoltă spiritual, dacă pot și, astfel, să primească maxim de plăcere în lumea materială ?

Răspuns: Dacă pot primi plăcere, lasă-i să trăiască așa cum sunt. Creatorul dezvoltă gradual simțul egoist al omului până aceasta realizează că existența sa este insignifiantă, temporară și nu are niciun rost.

Înțelepciunea Cabalei nu se adresează oamenilor care sunt încă atrași de dorințele fizice. Din contra, cabaliștii au ascuns-o atât de mulți ani până cand am ajuns la “frontiera” crizei generale, care abia acum începe să se dezvolte în mod semnificativ.

Criză ne conduce într-o stare în care trebuie să răspundem la întrebarea legată de sensul vieții. Fără asta, nimeni nu mai vrea să existe: Fie îmi dai un răspuns la această întrebare, fie mă sinucid.

Omul va simți finitul, limitarea, nimicul tuturor împlinirilor fizice trecătoare, atât de mult încât nu-și va mai dori nimic, chiar și în cazul în care o enormă plăcere “strălucește” în față sa.

Motivul pentru care oamenii devin depresivi și au nevoie de droguri este pentru că nu doresc să facă față acestei stări de goliciune și primire a plăcerii, primirea plăcerii și golul. Nu văd nici un sens suprem în asta. Preferă să se injecteze cu ceva și să uite totul.

Dezvoltarea noastră nu ne permite să trăim precum un copil mic care se bucură mereu de lucrurile mărunte. Ajungem astfel într-o stare în care Înțelepciunea Cabala începe să se dezvăluie pentru umanitate.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 21.02.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: