Popularizarea Metodei Integrale

Întrebare: Ce mecanism ar determina oamenii să fie interesaţi de metoda integrală? O persoană modernă este interesată doar de succes, în a deveni un profesionist, în a face mai mulţi bani, şi aşa mai departe. Cum ar putea el sau ea să treacă de la această direcţie familiară la una nouă, fără violenţă, fără crize şi fără boli?

Răspuns: Natura ne va forţa în continuare să trecem prin violenţă, criză şi boli, aşa că ne va conduce să facem aceste schimbari, oricum. Dar noi nu vrem ca acest lucru să fie realizat prin astfel de metode grave, dramatice, chirurgicale. Ne dorim ca acest lucru să fie voluntar, blând, şi treptat, nu cu lovituri ale destinului şi nu prin mare vărsare de sânge.

Cred că este pur şi simplu o chestiune de promovare, modul în care lucrurile care la un moment dat nu au fost atractive, au devenit popularizate (cum ar fi fizica sau poezia, nu conteaza ce), prin încorporarea unor anumite mecanisme în acest proces. Deşi a fost un program de guvernare atunci, acum putem crea publicitate pozitiva prin diverse filme, carti speciale, şi aşa mai departe. Cu alte cuvinte, este posibil să se obţină o stare în care aceasta idee sau cei implicaţi în aceasta vor fi bine primiti, populari şi la modă.

Desigur, pentru aceasta avem nevoie să atragem oameni faimoşi, celebrităţi care vor spune că sunt interesaţi, că sunt speciali, deoarece sunt implicati în educaţia integrală în aceasta „reîncarnare”. Este chiar posibil s-o prezentăm ca pe o revoluţie într-o persoană, ca schimbări interioare extrem de semnificative, în el sau ea. Ca urmare a acestor schimbări, lumea în sine şi societatea sunt resimţite complet diferit, problemele de viaţă şi de moarte devin mai clare şi mai apropiate, iar bariera dintre naştere, viaţă şi moarte începe să se diminueze treptat. O persoană începe să fie inclusă în societate şi uşor dispare ca individ, din moment ce din interior se simte pe sine ca fiind un element al unui constant, etern mecanism al naturii. Şi aici întâlnim senzaţiile psihologice care pot fi făcute populare: Societatea iubeşte astfel de experienţe picante şi interesante.

Dintr-o „Discuţie despre educaţia integrală”, 20/05/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: