Razvratirea tinerilor este saltul in spiritualitate

Adolescenta este un punct important si decisiv. Acesta este timpul cand rezultatele educatiei trebuie sa se manifeste. Succesul sau depinde de anii anteriori, de la sase la unsprezece, deoarece problemele apar dupa aceasta varsta: influenta hormonilor si framantarile interioare.

Trebuie sa fim siguri din timp ca in acest punct copilul are deja o metoda si un mediu potrivit care sa il ajute sa depaseasca aceasta perioada critica si sa foloseasca acest egoism exploziv ca un catalizator pentru a trece de el. Si imediat dupa aceea vom avea o persoana matura spiritual.

Copii pot trece cu usurinta de   Machsom la aceasta varsta. Sunt gata pentru orice! Au aceasta hotarare disperata. Adultii nu sunt in stare sa tolereze acest gen de suferinta ca si adolescentii al caror foc inca arde. Adolescentii pot face miracole cu el.

Nu accidental natura a plantat aceasta perioada in procesul dezvoltarii noastre. Intreaga noastra speranta in cresterea spirituala a unei persoane inca de copil apare mai ales intre sase-sapte ani si paisprezece-cincisprezece ani.

Dupa asta este aproape imposibil sa mai faci ceva, devine foarte dificil. Ei au intrat deja in „viata”. Si acum te referi la o persoana inconjurata de diferite probleme de viata: varsta, sex, munca, armata, si care se gandeste doar la sexul opus si castigul material. Toate aceste ecrane nu ii permite sa te auda.

Trebuie sa incepem sa le vorbim despre Cabala din frageda copilarie astfel incat sa devina un obicei, „a doua natura”. Asta este, trebuie sa o facem inainte sa se cufunde in „viata adulta”. Si atunci copii vor trece prin razvratirea adolescentei, dar o vor folosi corect!

Creatorul ne provoaca intentionat inspre aceasta revolta egoista astfel incat sa trecem peste ea. Cand ne ridicam deasupra egoismului, este ca si cand am urcat muntele urii, Muntele Sinai (Sina inseamna ura), si vom ajunge la stadiul spiritual.

Trebuie sa profitam de aceasta oportunitate pe care natura ne-a dat-o. Ar fi foarte util pentru dorintele mele sa arda si sa explodeze astazi la fel cum o faceau in copilaria mea. Si daca in acelasi timp  suntem langa copii, directionandu-i corespunzator si aratandu-le cum sa lucreze cu asta, ei se vor transforma repede in mari Cabalisti. Sper sa ajungem la asta.

Daca esuam in aceasta sansa data de natura, va fi foarte dificil sa o mai prindem. De aceea este scris ca cresterea unui copil este la fel cu scrierea pe o pagina alba, si complet diferit de scrierea pe o pagina plina de notite, de pe care incerci sa stergi ceea ce altii au scris inainte.

De aceea educatia trebuie sa inceapa la o varsta cat mai frageda. Altfel, in loc sa crestem ca un om, copilul va creste ca un animal pentru ca a fost invatat sa caute doar implinirea pentru corpul sau, egoismul sau. Cabala numeste asta cresterea unui animal, dorinta de a primi placere.

Doar combinatia corecta a celor doua forte, receptia si daruirea este numita umana. Deci lasati-ne sa decidem ce vrem sa crestem si sa incepem sa pregatim copii pentru anii urmatori inca de la cea mai frageda varsta (cel putin sase sau sapte ani). In acest fel, vom putea sa atragem cel mai mare beneficiu din toti acesti ani.

Sunt convins ca cu o pregatire corespunzatoare, un copil poate intra in lumea spirituala si sa urce muntele urii care creste dintr-o data in el, sub influenta acestei incredibile puteri ale impulsurilor interioare ale adolescentei. Toate  emotiile unei persoane mature care cauta spiritualitatea sunt nimic in comparatie cu aceasta flacara. Asta este ceea ce ne lipseste tuturor….

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 1/6/2011, “Intelepciunea Cabalei si Filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed