Un instrument pentru rezolvarea problemelor de viață

Întrebare:  Să presupunem că niște oameni discută în cadrul unei mese rotunde despre probleme legate de afaceri și noi le sugerăm să vorbească și despre alte subiecte: relațiile din cuplu, sănătate, educația copiilor. Este corect să lărgim aria de probleme?

Răspuns: De dorit este să începem de la ceva îndepărtat; poate nu afaceri pentru că ar putea apărea conflict de interese. Aș îndrepta discuția spre un alt subiect care este mult mai general, cetățenesc, simplu, uman pentru toți și, de aici, le-aș arăta oamenilor cum este posibil să poarte o discuție și să ajungă la un numitor comun.

De exemplu, este posibil să fie abordate relațiile de cuplu, educația copiilor, relațiile cu părinții – subiecte care îi afectează pe toți.

Întrebare: În grupuri ca acestea, se observă o dinamică interesantă. La început, oamenii discută o anume chestiune, de exemplu subiectul afacerilor, iar când o rezolvă, toată lumea se relaxează și încep să se simtă bine pentru că sunt împreună. Dar această plăcere nu durează. Dacă nu introducem un mecanism special, oamenii se răcesc unii față de alții foarte repede. Ce altceva ar putea stimula procesul?

Răspuns: Trebuie să adăugăm mai mult combustibil focului, subiecte noi, astfel încât ei vor vedea că masa rotundă este un instrument pentru rezolvarea problemelor de viaţă.

Dacă oamenii se conectează conform principiilor pe care le stabilim noi, unde fiecare din cerc îl completează pe celălalt, fără a se opune în niciun fel celorlalţi, înţelegând că şi ceilalţi au dreptul la propria opinie şi că se completează reciproc, atunci este necesar numai să le arătăm că într-un cerc ca acesta, problemele umane fundamentale pot fi rezolvate.

De pe KabTV, De-a lungul timpului, 15.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: