Un vas de gătit comun pentru o umplere spirituală

Întrebare: Una dintre cele mai bune metode pentru oameni de a se conecta este un dialog deschis la o masă rotundă. Persoanele care asistă la mese rotunde de mult timp stabilesc relaţii bune între ele şi se simt atraşi unul de celălalt. Ar trebui să fie conectaţi în anumite grupuri ?

Răspuns: Aceasta se va întâmpla în mod natural. Reuniunea la masa rotundă trebuie să aibă loc în conformitate cu anumite principii, desigur. Mai întâi, este destinată persoanelor pentru ca ele să se apropie, să se susţină reciproc, să clarifice adevărul în acelaşi timp şi să încerce să găsească nu numai soluţii comune, ci şi opinii comune, dorinţă comună, un obiectiv comun, înţelegere comună şi aspiraţii comune. Nimeni nu suprimă pe celălalt în niciun fel, ci doar îl completează.

În acelaşi timp, oameni care sunt total diferiţi încep, brusc, să înceapă să înţeleagă că, opoziţiile în timpul conexiunii realizează un al treilea factor, un atribut comun care apare într-o intensitate surprinzătoare şi prin care numeroase soluţii posibile pot fi găsite. Astfel, masa rotundă este, de fapt, un instrument pentru a crea o societate de înţelegere reciprocă.

Ca urmare a acestei pregătiri, oamenii ajung la concluzia că este posibil să trăiască împreună, fără să se suprime şi că, lucrul cel mai important este de a găsi cum să se completeze. Apoi, este creată o platformă intermediară comună, care este al treilea factor, nivelul următor, un fel de “mâncare” colectivă este creată, pentru a hrăni pe toată lumea şi de la care toată lumea poate primi mulţumire.

Astfel, o societate integrală specială este formată, în care toată lumea este conectată mutual, înţelege slăbiciunile tuturor, ca într-o familie, respectă şi completează aceste slăbiciuni.  Se pare că, deşi am fost creaţi ca fiinţe total diferite, opuse, descoperim o parte integrantă comună în conexiunea dintre noi care, deşi medie, este foarte puternică.

Din kab.tv “în timp”, 15.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: