“Ziua Îndrăgostiților este o afacere grozavă, dar iubirea are nevoie de mai mult decât cadouri” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “ Ziua Îndrăgostiților este o afacere grozavă, dar iubirea are nevoie de mai mult decât cadouri

Ziua Îndrăgostiților este o zi foarte profitabilă pentru vânzătorii de cadouri, florării și… magazinele de animale. Americanii cheltuiesc aproape 21 de miliarde de dolari pentru cumpărăturile de Ziua Îndrăgostiților. Cheltuiesc aproape 900 de milioane de dolari pe cadouri pentru animalele lor de companie, 1,8 miliarde de dolari pe bomboane și 5 miliarde de dolari pe bijuterii. Ei cumpără nu mai puțin de 250 de milioane de flori și plante, trandafirii (mai ales cei roșii) fiind de departe pe primul loc. Este foarte plăcut să primești un cadou și te simţi foarte bine să faci un cadou, așa că sunt de acord, dar a da un dar nu este același lucru cu a iubi. În afară de iubirea unei mame pentru copilul ei, iubirea dintre oameni are nevoie de timp, efort și concesii reciproce. Iubirea se construiește în timp, și prin îndurarea încercărilor.

Când oamenii se întâlnesc și „se îndrăgostesc”, nu este dragoste. Numiți-o infatuare, zdrobire sau atracție, dar nu este dragoste. Nu ar trebui să le conectăm, căci între hormoni și iubire nu există nicio legătură.

Iubirea înseamnă să vrei să faci bine, să ajuți, să faci fericită persoana iubită. Poate că acel cineva special știe sau nu despre asta, dar ceea ce contează pentru mine nu este ceea ce primesc în schimb, ci că am făcut persoana iubită fericită, că am făcut ceva bun pentru iubita mea.

În iubirea adevărată nu există „pentru că”. Nu-mi condiționez iubirea de o recompensă sau ceva în schimb. Dacă o fac, nu este iubire; este afacere. Chiar dacă nu îi dezvălui celeilalte persoane prevederea mea, dar în adâncul meu îmi condiţionez iubirea cu îndeplinirea anumitor cerințe, este deja un fals; nu este iubire adevărată.

Poate părea că o asemenea iubire dezinteresată înseamnă să-mi refuz nevoile, dar habar n-avem ce comoară ne refuzăm noi înșine dacă nu iubim în acest fel, fără a-i atașa nicio condiție. Dacă putem iubi o altă persoană așa cum o mamă își iubește copilul, aceasta va fi iubirea adevărată.

Poate părea imposibil, dar nu este. O putem realiza, dacă vrem cu adevărat, dar după cum am spus, este nevoie de multă muncă.

Munca noastră principală ar trebui să se concentreze pe construirea unui mediu social favorabil. Dacă ne înconjurăm de oameni care aspiră să dezvolte între ei relații de iubire adevărată, vom avea toată energia de care avem nevoie pentru a realiza o astfel de transformare în noi înșine.

Prin urmare, cu cât mai mulți oameni înțeleg diferența dintre iubire și atracție și simt că un astfel de scop merită efortul, cu atât le va fi mai ușor să-l atingă. Și cu cât mai mulți oameni reușesc asta, cu atât va fi mai bine pentru restul societății și pentru restul lumii.

La mulți ani de Ziua Îndrăgostiților și fie să ajungem cu toții să experimentăm iubirea adevărată!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: