Un tricou altruist pentru egoism

Intrebare: Ce inseamna, „ sa te ridici deasupra egoismului?” Cum faci asta: prin ganduri?

Raspuns: A te ridica inseamna sa lucrezi cu egoismul tau intr-o maniera inteligenta. Cand te afli sub influenta societatii iar societatea pare sa fie la dreapta ta, in timp ce egoismul este in stanga, devii mai apropiat de societate  si fuzionezi cu ea dupa cum  te investesti pe tine in ea cat de multi poti si tratezi egoismul ca pe  problema de a crea o persoana de a-i da o forma umana.

Asta e diferenta intre metoda noastra si toate celelalte metode, care sunt bazate pe distrugerea si suprimarea egoismului, ascunderea lui maxima, calmarea lui. Dar nu si aici! Aici este usor revelat. Si din moment ce e una din cele doua forte ale naturii, dupa cum revelez cea de-a doua forta, incep sa vad intr-o maniera total obiectiva cum ambele forte pot fi folosite dar nici una nu aplica la mine.

In prezent ma identific cu ego-ul meu; exist in el inseparabil. Dar aici aleg sa ies din el si imi privesc corpul, pe mine insumi si pe cei din jurul meu obiectiv; separ fiecare persoana de esenta ei egoista interioara. In acest fel, incep sa vad oamenii, nu neaparat in materia lor egoista, ci afara din substanta egoista, afara din egoismul lor, afara din materie, in felul in care ei ar trebui sa fie daca ar folosi corect aceste doua forte, stanga si dreapta. Forta stanga este egoismul, iar dreapta este mediul inconjurator care imi demonstreaza calitati altruiste care sunt opuse egoismului.

Intrebare: Nu inteleg in totalitate, care este linia dreapta?

Raspuns:  Linia dreapta este puterea. Este idea ca trebuie sa transform linia mea stanga: toate dorintele mele egoiste, intentiile, tot ce este. Sa spunem ca am 600 sau 800 de aceste dorinte, nu conteaza, orice numar devine revelat, chiar 10 sau 20  dorinte si ganduri diferite. Sub influenta societatii si mediului, trebuie sa imi transform toate calitatile mele egoiste, dorintele si gandurile care reprezinta mintea si inima mea egoista, in opusul lor: altruist. E ca si cum ai pune un tricou altruist peste egoism.

Intrebare: Sa dam un exemplu ca sa fie mai clar. Sa zicem ca am o noua dorinta sa cant. Imi place sa cant, dar sunt slab la asta.

Raspuns: Asta nu e egoism. Egoism e cand doresti sa folosesti ceva care ii va rani pe ceilalti presupunandu-se ca tu vei beneficia. Dar si daca folosim exemplul cantatului, daca ar fi sa canti in fata mamei tale care te iubeste, cantatul tau o va bucura, in ciuda calitatii vocii tale si a abilitatii tale de a canta armonios. Daca ar fi sa canti afara, s-ar putea ca oamenii sa nu fie prea bucurosi sa te auda. De aceea totul depinde de gradul participarii, de dragostea si conexiunea dintre tine si ascultatori.

Intrebare:  Cum sucesti o actiune egoista in opusul ei?

Raspuns: Introdu dragostea in conexiunea dintre noi.

Imagineaza-ti un om de stiinta, de exemplu, un doctor care a operat un pacient ce a avut probleme cu vocea sa si medicul i-a redat abilitatea de a vorbi. Acum aceasta persoana cu o voce falsa si suierand incepe sa cante. Imagineaza-ti ce placere experimenteaza doctorul auzind rezultatul muncii sale.

Aici totul depinde de conexiunea dintre oameni si nu de reproducerea corecta. Daca actiunile tale ii fac pe ceilalti fericiti, mergi inainte, infaptuieste-le! Toate usile sunt deschise inaintea ta.

Principalul lucru este sa ai o conexiune corecta cu ceilalti cand ii percepi pe toti ceilalti cu dragoste. Apoi noua ta realatie e la conducere. Incepi sa intelegi perfect si instinctiv ce calitati poti folosi. Dupa cum inainte doreai  deschis si instinctiv sa folosesti egoismul pentru beneficiul tau, acum deschis si sincer il utilizezi in directia opusa.

 Dintr-o  „ Discutie despre Educatia Integrala” Nr.7,  14/12/2011

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: